کلاه گشاد چینی!

مثبت نیوز – مقدمات ورود این دو فروند هواپیما به ناوگان هوایی کشورمان از دو سال گذشته توسط یک شرکت گمنام چینی تحت عنوان HAOKUN ENERGY (هاکان انرژی) بابت تهاتر نفت ایران انجام شده اما نکته این است که چینی‌ها هواپیماهایی که هر یک از آن‌ها کمتر از ۳۰ میلیون دلار ارزش دارند، به قیمت ۱۱۶ میلیون دلار با نفت کشورمان تهاتر کرده اند!.

 

البته ادعاهایی وجود دارد مبنی بر اینکه به همراه این دو فروند هواپیما که با احتساب هزینه تراشی‌هایی تحریم، در مجموع کمتراز ۶۰ میلیون دلار ارزش دارند، قطعاتی هم وارد کشور شده که تا کنون جزییاتی از آن منتشر نشده است.

شرکت چینی HAOKUN ENERGY بخش قابل توجهی از بدهی‌های خود به ایران را تسویه نکرده‌ است، در دولت گذشته،(هاکان انرژی) بابت خرید نفت کشورمان وارد پروژه‌هایی از جمله طرح توسعه فاز دوم فرودگاه امام به ارزش ۲.۵ میلیارد دلار شد که همان زمان کارشناسان این عدد را برای پروژه تعریف شده نجومی می‌دانستند که البته هاکان انرژی آن پروژه را هم پس از کلنگ زنی، رها کرد.

همچنین قرار بر این بود که هاکان انرژی با تهاتر نفتی، وارد پروژه‌های ریلی، خرید واگن و برقی کردن قطار تهران- مشهد، خرید هواپیما شود که هیچ یک به سرانجام نرسید. برای واردات ۵۵ فروند انواع هواپیما هم با هاکان انرژی توافقاتی شده بود که در نهایت پس از دو سال، دو فروند از آن، تقریبا با دو برابر قیمت روز گذشته وارد ناوگان ملی هما شد.

مقالات مرتبط

اندیشه اقتصادی رهبر شهید؛ آزادسازی مردم از دستور دولت و بازار

مثبت نیوز – بازخوانی اندیشه اقتصادی شهید آیت‌الله خامنه‌ای نشان می‌دهد که…

10 تیر 1405

پردرآمدترین باشگاه‌های فوتبال جهان

مثبت نیوز – فوتبال در حال تبدیل شدن به یک صنعت جهانی…

9 تیر 1405

استحکام پروژه‌های مسکن ایران در زلزله ونوئلا

مثبت نیوز – ساختمان‌هایی که شرکت‌های ایرانی طی سال‌های گذشته در ونزوئلا…

8 تیر 1405

دیدگاهتان را بنویسید