بررسی مسابقه سرآشپز

مثبت نیوز – صداوسیما برخلاف ایام گذشته، دیگر از مخاطبان پروپاقرص گذشته برخوردار نیست و کاملاً طبیعی به نظر می‌رسد که برای جذب بیننده باید به آب‌وآتش بزند. پس می‌توان به‌خوبی درک کرد که برای یافتن ایده‌های متنوع از هر امکان و فرصتی بهره ببرد.

 

بر همین اساس، تولید و پخش فصل دوم برنامه «سرآشپز» با استفاده از الگو‌های غربی – آمریکایی به کنداکتور شبکه سه رسید تا بتواند با کنار هم قراردادن سلیقه‌های متنوع به شکل میلیونی دیده شود و مورد ارزیابی اساسی هم قرار بگیرد. اما میزان استقبال ناچیز از این برنامه باعث شد تا نقد جدی‌ای هم به آن وارد نشود و بدون هیچ ارزیابی مشخصی از جدول پایین بیاید. در نگاه سرآشپز این نکته که ایده و اجرای آن تماماً از مسابقه آشپزی Next Level Chef گرفته شده را باید مورد لحاظ قرار داد، زیرا اگر از این نکته به‌سادگی گذر کنیم که سرآشپز در طراحی ایده و اجرا بومی است راه را اشتباه رفته‌ایم.

برنامه Next Level Chef با تمام این تفاصیل از نمونه ایرانی خود در راه جذب بیننده موفق‌تر عمل می‌کند، چون اصالت دارد و سعی نمی‌کند محتوای غیرآمریکایی را در فرم آمریکایی بریزد.

دو فصل برنامه سرآشپز روی‌هم و در مجموع تنها 2.6 میلیون بیننده در تلوبیون نصیب خودش کرده است. این در حالی است که نسخه خارجی این برنامه با اجرای گوردون رمزی تنها در یک قسمت 15.5 میلیون بیننده در آمریکا داشت، آن هم در شرایطی که وظیفه تولید محتوا در آمریکا لزوماً به دست شبکه‌های رسمی و دولتی صورت نمی‌گیرد و تلویزیون‌های کابلی و سرویس‌های استریم در این میان مدام با هم در حال رقابت هستند، یعنی رسانه با یک جامعه آماری 90 میلیون نفری مواجه نیستند.

مقالات مرتبط

صداوسیما خلاقیت‌ را کشته یا سلیقه مخاطبان تغییر کرده؟

مثبت نیوز – در این ۱۸ سال هم نسل تغییر کرده هم…

15 مهر 1405

سیاست آشتی فرهنگی‌

مثبت نیوز – قطار بازگشت هنرمندان به مام وطن همچنان در حال…

15 مهر 1405

از قبل شکست خورده در اسکار

مثبت نیوز – فیلم سینمایی «سرزمین فرشته‌ها» به نویسندگی و کارگردانی بابک…

12 مهر 1405

دیدگاهتان را بنویسید