آخرین وضعیت جنگ در جبهه دشمن

مثبت نیوز –  تار و مبهم کردن تصویر، شاید دقیق‌ترین توصیفی باشد از آنچه که بعد از آخرین اظهارات  ترامپ رخ داد.

 

بازارهای نفت در سطح بین‌المللی به شدت در حال افزایش بودند و مصرف‌کنندگان شاهد جهش سریع  قیمت سوخت بودند. این نگرانی وجود دارد که این تلاطم می‌تواند تأثیر اقتصادی‌ای داشته باشد که دولت آمریکا پیش‌بینی نکرده بود.

روز گذشته ترامپ ابتدا اشاره کرد که جنگ اساساً تمام شده است.  اما کمی بعد در کنفرانس مطبوعاتی دیگری اظهار داشت که شاید حدود یک هفته دیگر ادامه یابد و شدت حمله علیه ایران می‌تواند متفاوت باشد.

او حتی احتمال اعزام نیروهای زمینی را رد نکرد.  اطلاعات بیشتری از طرف رئیس‌جمهور آمریکا ارائه نمی‌شود و این قطعاً نگرانی‌های بیشتری را در واشنگتن ایجاد کرده است.

مردم آمریکا سوال می‌پرسند که این جنگ چقدر برایشان هزینه خواهد داشت.

به دنبال سخنان ترامپ درباره باز کردن تنگه هرمز،  سخنگوی سپاه اعلام کرد:  «نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در شرایط تداوم تجاوزات به مردم ایران و زیرساخت‌های خدماتی، اجازه صادرات یک لیتر نفت از منطقه را تا اطلاع ثانوی به طرف متخاصم و شرکایش نمی‌دهند و این دست و پازدن های آنان برای کاهش و کنترل نرخ نفت و گاز موقت و بی نتیجه خواهد بود. تجارت در شرایط جنگی تابع شرایط امنیتی است.»

به نظر می‌رسد کنفرانس خبری پراکنده ترامپ دو هدف داشت:  آرام کردن بازارها با این پیام که درگیری ممکن است به‌زودی پایان یابد و آماده‌سازی زمینه برای اعلام یک‌جانبه پیروزی و پایان جنگ.

هرچند پایان دادن به جنگی که اساساً نباید آغاز می‌شد اقدام درستی است، اما این کار به آسانی آنچه ترامپ تصور می‌کند نخواهد بود. تهران نیز در این معادله حق رأی دارد و نشانه چندانی وجود ندارد که بپذیرد جنگ پایان یافته است.

ایران با آتش‌بس زودهنگام مخالف است، زیرا نگران است چنین اقدامی تنها به آمریکا و اسرائیل فرصت تجدید قوا و حمله دوباره بدهد. از نگاه تهران، برای فراهم شدن شرایط آتش‌بس باید هزینه‌ای کافی بر آمریکا، اسرائیل و اقتصاد جهانی تحمیل شود تا همه به اشتباه بودن آغاز جنگ پی ببرند.

حتی اگر آمریکا پیروزی اعلام کند و نیروهایش را خارج کند، ممکن است ایران همچنان به هدف قرار دادن اسرائیل ادامه دهد و معادله جنگ پیچیده باقی بماند.

مقالات مرتبط

کارنامه درخشان نماینده پرهیاهوی مجلس

مثبت نیوز – سؤال این است که آیا نمایندگان تندروسنتی فعالیت چشمگیری…

5 خرداد 1405

جنجال ۲ درصدی‌ها شکست خورد

مثبت نیوز –  از پیامک انتخاباتی یک نامزد انتخابات هیئت‌رئیسه تا اعتراض…

5 خرداد 1405

نقش فرناز فصیحی در پرونده احمدی نژاد

مثبت نویز – گزارش کودتای احمدی نژاد با حمایت ترامپ در یک…

3 خرداد 1405

دیدگاهتان را بنویسید