یک شب تندروی پایان هشتاد شب دلدادگی

مثبت نیوز – هشتاد شب بود که مردم در فراق رهبر عزیزشان، نزدیک‌ترین نقطه به آخرین حضور او را در آغوش می‌کشیدند و در خلوت، ساعاتی با او درد دل می‌کردند تا بار دل سبک کنند. اما دیروز، میعادگاه مردم داغدار با رهبر شهیدشان در انتهای خیابان کشوردوست برچیده شد؛ اتفاقی تلخ که برخی از اندوه آن، حتی بیش از اصل شهادت رهبر گریسته‌اند، چرا که مظلومیت سیدعلی خامنه‌ای در آن، بیش از همیشه هویدا شد.

ماجرا از آنجا آغاز شد که سه شب پیش، جمعی از متحصنان کفن‌پوش برای وقوف شبانه در رواق سرآغاز، آرامش محیط، برنامه‌ریزی خادمان و آسایش همسایگان را بر هم زدند.
این جمع، برخلاف خواهش‌های دوستانه خادمان رواق و استدلال‌های آرام مأموران امنیتی، بر اجرای برنامه، استفاده از باند صوتی و بلندگو پس از ساعت ۱۰:۳۰ شب اصرار داشتند. همچنین با ایجاد آلودگی بصری در کنار خیابان و استقرار انبوه وسایل مورد نیاز برای تحصن چندروزه، از قابلمه و پیک‌نیکی گرفته تا رختخواب و دیگر تجهیزات، نه تنها موجب مزاحمت برای مردم شدند، بلکه خیابان و تردد شهری را نیز با مخاطراتی مواجه کردند.
این در حالی بود که سالیان سال، حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی در محله کشوردوست، همواره با دقت‌نظر ایشان نسبت به رعایت حقوق همسایگان و آرامش عمومی همراه بود و بارها نیز بر ضرورت این مراقبت‌ها تأکید کرده بودند.
حاضران در صحنه، از درگیری این جمع کوچک اما پرسروصدا با مأموران و خادمان، رفتارهای عجیب و سؤال‌برانگیزی را گزارش کرده‌اند. یکی از خبرنگاران حاضر در محل، در ویدئویی که در اینستاگرام خود منتشر کرده، توضیح می‌دهد یکی از خبرنگاران خانم که قصد داشته با گفت‌وگویی آرام یکی از متحصنان را قانع کند، مورد ضرب و شتم قرار گرفته و با یک سیلی به زمین پرتاب شده است.
خبرنگار دیگری نیز در استوری‌های خود روایت می‌کند که زنان متحصن، مردان را در میان جمع خود پنهان کرده بودند و هنگامی که نیروهای امنیتی برای جدا کردن آنان اقدام کردند، شعار «بی‌غیرت، بی‌غیرت» سر داده شد؛ اتفاقی که در نهایت به درگیری فیزیکی انجامید.
تعدد مشاهدات خبرنگاران و حاضران دلسوز، این پرسش را ایجاد می‌کند که آیا لیدرهای این جمع، با توجه به اصرار بر تنش، میل بالا به خشونت و جلوگیری از گفت‌وگو با خادمان و شنیدن استدلال‌های آنان، صرفاً با نیت‌های اعلامی خود عمل می‌کنند یا ممکن است خطوط دیگری نیز در این جمع نفوذ کرده باشد.
یکی دیگر از خبرنگاران حاضر در صحنه تصریح کرده است که برای تصویربرداری با دوربین دارای مجوز، با مخالفت متحصنان مواجه شده؛ این در حالی است که خود آنان به صورت هم‌زمان با چندین تلفن همراه، در حال ضبط و انتشار برخط تصاویر بودند. همچنین، هنگامی که از آنان خواسته شد از انتشار این محتواها در بستر شبکه‌های اجتماعی بیگانه، از جمله اینستاگرام، خودداری کنند، تمکین نکردند؛ در حالی که می‌دانستند این تصاویر بلافاصله در رسانه‌های معاند مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
در نهایت، مسئولان مسالمت‌آمیزترین راه‌حل را در جمع‌آوری رواق کشوردوست دیدند؛ تصمیمی تلخ که بار دیگر نشان داد تندروی و کوراندیشی جمعی محدود، چگونه می‌تواند هزینه‌ای سنگین بر عموم مردم تحمیل کند.

مقالات مرتبط

سه روایت غیررسمی از شیوه ترور «سیدکمال خرازی»

مثبت نیوز – اظهارات صادق خرازی، دیپلمات پیشین و برادرزاده شهید سیدکمال…

8 تیر 1405

لفظ سایه به رفتار جلیلی هم سرایت کرده

مثبت نیوز – رفتار سعید جلیلی از همه جالب‌تر است. او برخلاف…

8 تیر 1405

جدال مداحان

مثبت نیوز – هیئت و منبر در تاریخ معاصر ایران هرگز کاملاً…

8 تیر 1405

دیدگاهتان را بنویسید