کاراکتر رسانه‌ای مطلوب مثل لاریجانی

مثبت نیوز – لاریجانی پیش از انتصاب به دبیری شورای عالی امنیت ملی، شاید تنها چهره سیاسی بود که توانست هم در روز‌های جنگ و هم در پس از آن در قاب تلویزیون قرار بگیرد و با درایت و پختگی با افکار عمومی سخن بگوید. او با همان ادبیاتی که مختص خودش است، نه روایتی شعاری که مبتنی بر آمار و ارقام و فکت، با مخاطبان سخن گفت. او بود که در گفت‌و‌گوی تلویزیونی برای نخستین بار اعلام کرد از آن «14 موشکی» که به سمت پایگاه آمریکایی العدید شلیک شده «۶ موشک» با موفقیت به این پایگاه اصابت کرده است.

لاریجانی برای تأکید بیشتر از تعبیر «محکم هم خورد» استفاده کرد. او مذاکره را «ظرفیتی برای فریبکاری» خواند و وضعیت جنگ 12روزه را اینگونه تبیین کرد: «روز شنبه آن‌‌ها جلوتر بودند. روز یکشنبه نتانیاهو گفت تغییر رژیم هدف ماست و همچنان از نظر نظامی ۶۰-۴۰ به نفع آن‌‌ها بود، گرچه شلیک‌‌های ما جدی‌تر شده بود. روز دوشنبه که روز چهارم جنگ بود، روز مهمی است چون هم نوع شلیک‌‌های ایران تغییر کرده بود، هم آن‌‌ها یک طراحی جدید کرده بودند برای تحول سیاسی مهم در ایران.» در میانه جنگ، یعنی روز ششم ورق برگشت. لاریجانی آن روز‌ها را اینچنین تصویر کرد: «روز ششم و هفتم جنگ، وقتی مراجع اطلاعیه دادند و مخصوصاً مرجع عالی‌قدر آیت‌الله سیستانی تهدید کرد که در صورت جسارت به رهبری، وضعیت منطقه تغییر می‌کند؛ آن‌‌ها و نتانیاهو فهمیدند حرف‌‌های گنده‌تر از دهانشان ‌زده‌اند.» در روز نهم، «واسطه‌‌ها» فعال شدند «چون فهمیدند اسرائیل گیر کرده و به دست و پا افتادند.» لاریجانی به نقل مرشایمر گفت: «اسرائیل در بد دردسری افتاده. حرف ترامپ از تسلیم بی‌قید و شرط ایران واقعاً خنده‌آور است… ایران به راستی در حال پیروزی است.» او تغییر صحنه را «تدبیر رهبر انقلاب» دانست که «می‌خواستند تهران را تخلیه کنند؛ اما خودشان روز‌‌های آخر اعتراف کردند تل‌آویو خالی از سکنه شده و در حال ذوب شدن است.»

لاریجانی در ادامه روایت از جنگ در ۲۶ مرداد پس از سفر به عراق از استیصال اسرائیل گفت: «دشمن تصور می‌کرد کشور‌های اسلامی… به سمت ایران نمی‌روند و ایران منزوی می‌شود، اما… پشت ایران آمدند… باران موشک‌‌های ایران… کاملاً آن‌ها را مستأصل کرده بود. یکی از مسئولان کشور‌های منطقه گفت، روز اول جنگ نتانیاهو… گفت کار ایران تمام شد، روز چهارم یا پنجم… گفت خیلی مشکل داریم.» لاریجانی در روایت دیگری در اول آبان درباره اصابت موشک‌‌ها گفت: «منابع… نشان می‌دهد که رژیم صهیونیستی، ۲۷۳ موشک از مجموع ۵۷۴ موشک ایرانی را رهگیری کرده است. این آمار نشان دهنده اصابت حدود ۳۰۰ موشک ایرانی است، همچنین ۴۵ موشک به نقاط حساس برخورد کرده است. دشمن می‌کوشد واقعیت کلی موفقیت عملیات موشکی را مخدوش کند.»

دبیر شورای‌عالی امنیت ملی مهم‌ترین نقطۀ قوت استراتژی سیاسی – امنیتی است.

مقالات مرتبط

پول‌پاشی برای تخریب فرزند حاج قاسم

مثبت نیوز – این بار هتاکی و بی‌احترامی از سوده نجفی گذشته…

26 آبان 1404

جزییات توقیف نفتکش Talara

مثبت نیوز – سپاه پاسداران جمهوری‌اسلامی ایران توقیف یک فروند نفتکش با…

25 آبان 1404

گردهمایی یهودیان در آذربایجان با فشار ایران لغو شد

مثبت نیوز – کنفرانس خاخام‌های اروپا که قرار بود روز گذشته در…

14 آبان 1404

دیدگاهتان را بنویسید