بوگدانوف نفوذی اسراییل در کاخ کرملین

مثبت نیوز – حمدحسین صفارهرندی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام سه‌شنبه در گفت‌و‌گو با صداوسیما گفت که اسرائیل حمله به ایران را ساعاتی پیش از وقوع از طریق یک کانال دیپلماتیک به روسیه اطلاع داده است.

 

او گفت که «در روسیه و از زبان برخی مقامات آن کشور، دو یا سه روز پیش از آغاز عملیات نظامی اسرائیل تماسی از محافل اسرائیلی با برخی سطوح دیپلماسی روسیه برقرار شده بود و طی آن به آن‌ها گفته بودند کار‌هایی را که با ایران داشتید متوقف کنید، چون ایران ظرف یکی ‌دو روز آینده کارش تمام است.»

خبری که صفارهرندی آن را بیان کرده در کنار این خبر که یک معاون وزیر خارجه روسیه به فاصله دوهفته بعد از آتش‌بس غیررسمی بین ایران و اسرائیل عزل شده است،

این سؤال را به وجود می‌آورد که آیا آن کانال دیپلماتیک، همین فرد یعنی بوگدانوف، نماینده ویژه پوتین در امور خاورمیانه است یا خیر؟

18 تیرماه ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه میخائیل بوگدانوف، معاون وزیر امور خارجه این کشور را از سمت خویش برکنار کرد. همچنین پوتین با امضای حکم دیگری، وی را از وظایف خود به‌عنوان نماینده ویژه رئیس‌جمهور روسیه در امور منطقه خاورمیانه و کشور‌های آفریقایی نیز برکنار کرد.

کنارگذاشتن بوگدانوف که اصالتی یهودی دارد و به اسرائیل نزدیک است از این جنبه اهمیت دارد که باعث می‌شود از اثر‌گذاری مطلق اسرائیل بر مشی سیاسی و امنیتی روسیه در مورد آینده پرتنش احتمالی غرب آسیا جلوگیری شود.

مقالات مرتبط

سلاح‌های ضد ناو ایرانی

مثبت نیوز – ایران سلاح‌ها و راهکار‌های متعددی برای ضربه به ناو‌های…

2 اسفند 1404

اینترنت ایران وارد فاز جدیدی شده؟

مثبت نیوز – این اختلال‌ها مقطعی یا تصادفی نیستند. اینترنت ایران به‌صورت…

26 بهمن 1404

چرا ژنو پایتخت دیپلماسی است؟

مثبت نیوز – ژنو محل استقرار مقر اروپایی سازمان ملل است و…

26 بهمن 1404

دیدگاهتان را بنویسید