آنالیز عملکرد بازیگران زن در فیلم‌های کمدی

مثبت نیوز – سینمای کمدی ایران بیش از اندازه فضایی مردانه پیدا کرده است و کمتر شاهد خودنمایی کاراکترهای جذاب و به‌یادماندنی زنانه در متن این دست آثار هستیم. به تعبیری زنان در فیلم‌های کمدی سال‌های اخیر، بیشتر نقش آکسسوار را داشته‌اند و غالبا در پرداخت آن‌ها در فیلم‌نامه هم از یک سری کلیشه ثابت بهره گرفته می‌شود.

 

یعنی یک کاراکتر زن به‌واسطه ارتباطی که با شخصیت‌های اصلی مرد در داستان دارد، چه به‌عنوان مادر، چه به‌عنوان همسر و چه به‌عنوان نامزد سابق، فرصت حضور در داستان را پیدا می‌کنند و کمتر پیش می‌‌آید که مستقلا فرصتی برای عرض اندام در یک فیلم کمدی پیدا کنند.

در این زمینه بی‌تردید ملاحظات مرتبط با طنازی‌های یک بازیگر زن بی‌تأثیر نیست و شاید فیلمسازان به یک خودسانسوری در زمینه قرار دادن پرسوناژ زن در مرکز روایت خود گرفتار شده‌اند اما این موقعیت باعث شده است که بخش عمده‌ای از ظرفیت بازیگران زنی که می‌‌توانند کمدین‌های موفقی در گیشه باشند، به هدر برود یا در حداقلی‌ترین حالت، نادیده بماند.

 

مقالات مرتبط

سقوط محسن چاوشی با صعود بامداد خمار!

مثبت نیوز – انتشار تازه‌ترین قطعات سریال «بامداد خمار» با صدای محسن…

7 آبان 1404

علی سرتیپی بزرگترین پخش‌کننده‌های سینمای ایران

مثبت نیوز – از فروردین سال 1402 تاکنون حدود 165 فیلم اکران…

6 آبان 1404

«شیش ماهه» مدیری در راه است!/اولین تصاویر از حسن معجونی

مثبت نیوز – بازگشت مهران مدیری به تلویزیون با سریال جدیدش، «شیش…

4 آبان 1404

دیدگاهتان را بنویسید