مثبت نیوز – گزارش تسهیلات کلان 25 بانک و مؤسسات اعتباری کشور (به جز بانکهای سپه و پاسارگارد) در خردادماه سال جاری حاکی از آن است که بالغ بر 3 هزار و 991 هزار میلیارد تومان از تسهیلات بانکی کشور مربوط به تسهیلات کلانی است که 25 بانک و مؤسسات اعتباری به 5 هزار و 640 ذینفع واحد اعطا کردهاند.
گفتنی است از کل تسهیلاتی که 25 بانک و مؤسسات اعتباری به 5 هزار و 640 ذینفع واحد اعطا کردهاند، مبلغی در حدود هزار و 1830 هزار میلیارد تومان به 250 ذینفع واحد اول تعلق گرفته است. به عبارت دیگر بیش از نیمی از این تسهیلات که حدود 45 درصد است، سهم 250 ذینفع واحد اول این 25 بانک و مؤسسات اعتباری است.
در میان بانکهای مورد بررسی، بانک صنعت و معدن بیشترین مانده تسهیلات کلان را در خردادماه سال جاری، به 423 ذینفع خود پرداخت کرده است که مبلغی حدود 764 هزار و 866 میلیارد تومان بوده و از این مقدار نیز بالغ بر 308 هزار میلیارد تومان سهم 10 ذینفع برتر این بانک است که معادل 40 درصد که کل تسهیلات پرداختی این بانک در خردادماه به ذینفعان خود است. بانکهای ملت و صادرات در رتبههای بعدی پرداخت بیشترین تسهیلات کلان پرداختی به ذینفعان خود هستند؛ به طوری که بانک ملت با 610 ذینفع واحد، حدود 615 هزار میلیارد تومان تسهیلات کلان به آنها پرداخت کرده که 48 درصد آن سهم 10 ذینفع برتر خود بوده که معادل 293 هزار و 500 میلیارد تومان بوده است. رتبه سوم متعلق به بانک صادرات با 653 ذینفع است. مانده تسهیلات کلان ذینفع واحد این بانک در خردادماه 414 هزار میلیارد تومان بوده که از این میزان نزدیک به نیمی از آن ( معادل 48 درصد) سهم 10 ذی نفع واحد برتر این بانک بوده است. ( این مبلغ معادل 176 هزار و 500 میلیارد تومان است)
بانکهای رفاه، سینا، توسعه تعاون و دی کمترین مانده تسهیلات پرداختی به ذینفعان خود را در خرداد ماه سال جاری داشتهاند. بر این اساس این بانکها با 68،15،40،23 ذینفع واحد، به ترتیب 23 هزار و 500 میلیارد تومان، 20 هزار میلیارد تومان و 800، حدود 15 هزار میلیارد تومان و 10 هزار میلیارد تومان مانده تسهیلات کلان ذینفع واحد داشتهاند. کمترین میزان مانده تسهیلات پرداختی به ذینفعان نیز مربوط به بانکهای ایران ونزوئلا، پست بانک و دی است که جمعاً به ترتیب ۲ هزار میلیارد تومان، ۹/۹ هزار میلیارد تومان و ۱۰ هزار میلیارد تومان به ذینفعان واحد خود تسهیلات کلان پرداخت کردهاند. البته لازم است این نکته را یادآور شویم دو بانک گزارش مالی خود را از خرداد ماه به بعد منتشرکردهاند؛ بانکهای سپه و پاسارگاد که در جنگ 12 روزه سامانه آنها هک شده بود و به همین دلیل آخرین آمار و اطلاعات را به بانک مرکزی ارائه نکردهاند.