بررسی وضعیت بارش ها در نیمه دوم امسال

مثبت نیوز – استان هرمزگان تاکنون بارش‌های مناسبی را دریافت کرده و آنطور که در اخبار آمده است بخش‌هایی از کرمان، حتی دریاچه جازموریان با بارش‌های اخیر جان تازه گرفته و وضعیت خشکسالی مناطق فوق، مقدار زیادی بهبود پیدا کرده است.

 

میزان بارش‌های دریافتی استان تهران تاکنون حدود ۷۰ میلی‌متر کمتر از میانگین بلندمدت آن است؛ بنابراین بارش‌هایی که در ادامه هم داشته باشیم دور از انتظار است که کمبود منابع آب را در این استان جبران کند.

در حال حاضر میزان بارش‌ها از اول مهر تاکنون، در کشور حدود ۶ درصد کمتر از میانگین بلندمدت است و البته توازن کمبود بارش‌ها یکسان نیست؛ مثلا استان‌هایی مثل استان هرمزگان، کرمان، کردستان و آذربایجان غربی هستند که بیشتر از میانگین بلندمدت خود بارش دریافت کرده‌اند و در مقابل استان‌هایی هم هستند که کمتر از میانگین بلندمدت بارش دریافت کرده‌ و به عبارتی کمبود بارش داشته‌اند و تعداد این استان‌ها خیلی هم زیاد است.

استان‌هایی چون تهران، کهکیلویه و بویراحمد، گیلان، لرستان، خوزستان و بسیاری از دیگر استان‌ها از ابتدای مهر تاکنون، کمتر از میانگین بلندمدت خودشان بارش دریافت کرده‌اند.

استانی چون گیلان تاکنون بیشترین میزان بارش سال آبی امسال را دریافت کرده است (۲۸۶ میلی‌متر) اما حجم بارش‌ها در این استان نسبت به میانگین بلندمدتش کاهش چشمگیر داشته است؛ استان گیلان در این بازه زمانی باید ۴۲۰ میلی‌متر دریافت کرده باشد اما حدود ۱۳۳ میلی‌متر کمبود بارش دارد.
او ادامه می‌دهد: استانی چون هرمزگان با دریافت ۱۷۴ میلی‌متر بارش تاکنون حدود ۹۹ میلی‌متر بیشتر از میانگین بلندمدت خود که حدود ۷۵ میلی‌متر بوده بارش دریافت کرده است.

در ادامه فصل زمستان نیز سامانه‌های بارشی به تناوب در نقاط مختلف کشور اثر می‌کنند و برای اغلب هفته‌های باقی‌مانده نیز عبور سامانه‌های متناوب بارشی پیش‌بینی می‌شود و انتظار داریم این زمستان به لحظ بارشی نرمال باشد و میانگین بلندمدت بارشی خود را دریافت کند.

مقالات مرتبط

«موزیک تک ۴» اولین قرار جمعی مردم ایران پس از نبرد رمضان

مثبت نیوز – این مراسم در یکی از روز‌های نسبتاً گرم تهران…

5 خرداد 1405

«کام‌بک» خبر ورزشی در دقیقه ۹۰

مثبت  نیوز – روزنامه خبر ورزشی، از جمله معتبرترین و پرتیراژترین روزنامه‌های…

5 خرداد 1405

افت ۶۰ متری آب زیرزمینی در دماوند

مثبت نیوز – بحران آب در استان تهران دیگر فقط به کاهش…

3 خرداد 1405

دیدگاهتان را بنویسید