حکایت طلا و مالیات

مثبت نیوز – اگر خانه‌ای را در همان سال اولی که خریده‌اید بفروشید باید ۶۰ درصد سود حاصل از این فروش را به عنوان مالیات بپردازید، این رقم در سال دوم به ۴۰ درصد، در سال سوم ۲۰ درصد، در سال چهارم ۱۰ درصد و سال پنجم و بعد از آن ۵ درصد خواهد بود.

 

در مورد خودرو، ارز و طلا هم مصوبه مجلس می‌گوید که اگر مدت نگهداری این دارایی‌ها کمتر از یک سال باشد، نرخ مالیات بر سود انتقال آنها 30 درصد، بین یک تا دو سال 20 درصد و بیش از دو سال 10 درصد خواهد بود.

البته در مورد طلا، دارایی بیشتر از ۱۵۰ گرم را شامل می‌شد.

حساب آنها که برای مصرف شخصی طلا می‌خرند از سوداگرها جدا است چون بعید است کسی برای استفاده خودش در فواصل کم بیشتر از ۱۵۰ گرم طلا بخرد اما اگر کسی این کار را می‌کند همان بهتر که با ابزاری مانند مالیات از آن صرف نظر کند و اگر هم خیلی علاقه‌مند به سرماسه گذاری روی طلا است به سمت سرمایه‌گذاری در صندوق‌های بورسی طلا برود که معاف از مالیات هستند به این ترتیب بازارهای مصرفی از سوداگری خالی می‌شوند.

این نکته را هم باید در نظر گرفت که طلا فی نفسه یک کالای سرمایه‌ای است و حکایتش با ارز، ملک و خودرو که به دلیل تورم تبدیل به کالای سرمایه‌ای شده‌اند متفاوت است.

مقالات مرتبط

«شبه اروپا» به حالت تعلیق درآمد

مثبت نیوز – تا همین اواخر، خلیج فارس تصویری بی‌نقص از ثبات…

5 خرداد 1405

از خرید خانه ۵۵ متری در تهران رسیدیم به یک گوشی آیفون!

مثبت نیوز – ۲۵۰ میلیون تومان پولی که می‌توانست روزی در تهران…

28 اردیبهشت 1405

سناریو‌های مسکو 2026

مثبت نیوز – برای روسیه سه سناریو قابل پیش‌بینی است:   اول:…

28 اردیبهشت 1405

دیدگاهتان را بنویسید