مثبت نیوز – مجموع فروش حراج تهران از حدود 224 میلیارد و 700 میلیون تومان میرسد به 174 میلیارد و 900 میلیون تومان یعنی حدود 50 میلیارد تومان کل حجم فروش حراجی کم میشود.
میزان سود نمایشگاه هم از حدود 22 میلیارد به حدود 16 میلیارد تومان میرسد و حراجی بیش از 6 میلیارد ضرر میبیند. حتی در نسبت با حراجی تیرماه گذشته هم مجموع فروش 20 میلیارد کاهش پیدا کرده است. پرفروشترین اثر دور قبلی حراجی مربوط به همان نگاره رضا عباسی بود با قیمت حدود 22 میلیارد تومان و حالا گرانترین اثر بیستوسومین حراجی تابلوی اندام اثر حسین زندهرودی است که با 13 میلیارد تومان شخصی برنده مزایدهاش میشود.
البته اثر زندهرودی هم از جهاتی جالب توجه است؛ همین تابلو حدود دو سال قبل و با برآورد قیمت 11 تا 13 میلیارد تومان در حراجی شرکت میکند و کسی آن را نمیخرد، حتی حدود 6 سال قبلتر هم تابلو در حراجی کریستیز دوبی شرکت میکند و باز هم خریداری ندارد. نکته جالب توجه اینجاست که تابلوی اندام زندهرودی 2 سال قبل حدود 13 میلیارد قیمت میخورد (قیمت دلار در آن زمان حدود 50 هزار تومان است) و دو سال بعد با دلار 80 هزار تومانی باز هم با همان قیمت به فروش میرسد. این یعنی بازار فروش آثار هنری عملاً با یک بنبست جدی مواجه شده است.
در سالهای قبل برخی بانکها سعی میکردند با ورودشان به این بازار فضا را گرم کنند، اما حالا شرایط به گونهای شده که انگار نامها و آثار حاضر در حراج آنقدری باید نمیتوانند چرخهای حراجی را بچرخانند.
با این حال حضور پای ثابتهای حراجی مانند تناولی، چلیپا، آغداشلو، زندهرودی و… باعث شد، یک فاجعه در حراجی خردادماه اتفاق نیفتد، البته حضور چهره بازیگران یا بازیگران به عنوان نقاش هم از دیگر نکات جالب این نمایشگاه بود؛ رضا کیانیان تابلویی از مجموعه او میرود دامنکشانش را آورد و 242 میلیون تومان آن را فروخت و یا به نمایش گذاشتن تابلویی با تصویر مهتاب کرامتی به قلم افشین پیرهاشمی از دیگر نکات جالب حراج تهران بود، تابلویی که ژآنداک نام داشت و 1 میلیارد و 200 میلیون تومان به فروش رفت.