پیشنهاد مثبت نیوز برای توسعه تجارت با ترکمنستان

مثبت نیوز – هرچند مسعود پزشکیان نیز همانند سیدابراهیم رئیسی، چوب اشتباه بیژن زنگنه را در تخریب روابط با ترکمنستان می‌خورد، اما همچنان برای اصلاح روابط دیر نشده است.

 

پیشنهاد مثبت نیوز این است که دولت چهاردهم همان مسیر دولت سیزدهم را برای بهبود بیشتر روابط با ترکمنستان پیش بگیرد. در اواخر دولت سیزدهم، ایده سوآپ و واردات گاز ترکمنستان به عراق از مسیر ایران مطرح شد و به تعیین تکلیف نهایی رسید.
طبق این قرارداد، ترکمن‌ها قصد دارند که گاز خود را از مسیر ایران به عراق برسانند و حال ایران می‌تواند از این فرصت استفاده کند و اجرای قرارداد سوآپ را به ‌شرط امضای قرارداد واردات گاز از ترکمنستان در دستورکار قرار دهد.

همچنین ایران می‌تواند با فعالسازی قرارداد صادرات گاز خود به پاکستان و با خرید گاز از ترکمنستان، این کشور را نیز تحت کنترل خود در بازار پاکستان وارد کند و بدین صورت پروژه خط لوله تاپی را از اولویت بیندازد.
اگر سیاست خارجی دولت برای ایران همانند دولت تدبیر و امید عمل کند باید انتظار داشته باشیم که پروژه‌هایی ضد امنیت ملی ایران مشابه کریدور زنگزور از غرب دریای خزر به شرق آن نیز گسترش یابد که نقطه آغاز آن می‌تواند کشور ترکمنستان باشد.

mosbatnews

مقالات مرتبط

کدام شرکت ها به صورت رسمی در اسراییل دفتر یا شعبه دارند؟

مثبت نیوز – شرکت‌های اروپایی و آسیایی در صنایع گوناگون نیز به…

۱۱ تیر ۱۴۰۴

میدان جنگ سیلیکون ولی

مثبت نیوز –  آنچه در سیلیکون ولی در سال ۲۰۲۵ در حال…

۱۱ تیر ۱۴۰۴

امید افشار برکنار شد

مثبت نیوز – در ادامه بحران‌های اخیر تسلا، «ایلان ماسک»، مدیرعامل این…

۹ تیر ۱۴۰۴

دیدگاهتان را بنویسید