مثبت نیوز – زنجانی در حساب شخصی خود در ایکس، موضوع هک سامانههای بانکی را قصه تکراری دانست و ادعا کرد که در سال ۱۴۰۲ به محمدرضا فرزین، رئیسکل بانک مرکزی هشدار داده که نسل سوم بانکداری به پایان رسیده است.
زنجانی مدعی است که اگر کشور میخواهد تابآوری و شفافیت مالی داشته باشد باید تراکنشهای بانکی را به بستر بلاکچین منتقل کند. او از این برنامه به عنوان «نظام حسابداری بانکی» نام برد و اساس آن را ثبت تراکنشها نه روی سرور بلکه بر بستر بلاکچین خواند.
زنجانی در این توییت مدعی شده است که طراحی این شبکه، سرمایهگذاری و اجرای فنی آن انجام شده و حتی شورایعالی امنیت ملی نیز دستور اجرای آن را بهصورت کتبی به بانک مرکزی ابلاغ کرده است. با این حال فرزین ارادهای برای اجرای این طرح نکرده است.
او با بیان این که امروز تنها با بحران ارز روبهرو نیستیم؛ بلکه برای حفاظت از اطلاعات مالی و محاسبات بانکی نیز دچار مشکل هستیم، گفته است: «دیگر نه همتی هست که تقصیرها گردنش بیفتد و نه تفکر منسجمی که از سقوط بعدی پیشگیری کند.»
زنجانی بر این باور است که اگر وزارت اقتصاد برای بانک مرکزی چارهای نیندیشد، هزینههای بعدی از آنچه امروز میبینیم نیز سنگینتر خواهد بود.
مصطفی قمریوفا، روابط عمومی بانک مرکزی، در جواب به ادعاهای بابک زنجانی او را کلاهبردار و ابربدهکار نامید و گفت به جای توصیه به مقامات کشور بدهی خود به بیتالمال را پرداخت کن.
او با انتشار تصویری از توییت قبلی زنجانی که در آن درصد پیشرفت شرکت پروژههای داتوان را عنوان کرده بود، نوشت: «تو از بانک مرکزی و هیچ نهاد قانونی کشور، مجوز فعالیت اقتصادی نداری؛ کمتر دروغ بگو!»
البته ماجرا به همین جا ختم نشد؛ زنجانی با انتشار تصویری از توییت قمریوفا در حساب شخصی خود و با اشاره به توییت قبلی خود نوشت که توییت مربوط به بانک مرکزی صرفاً یک پیشنهاد فنی و توصیهای راهبردی از حقوق شهروندی خود بوده است.
او پاسخ قمریوفا را نابخردانه و بیادبانه خواند و گفت که این امر خود گواهی است بر شیوه مدیریت کلان و عدم تحمل.
زنجانی با بیان این که برای قضاوت عملکرد یک سیستم اقتصادی، نیاز به کنکاش نیست، نوشت: «دلار ۹۰ هزار تومانی و ناتوانتی در حفظ زیرساختهای دیجیتال بانکی، ناترازی بانکها و هک سیستم بانکی، خود به روشنی سخن میگوید.»
او مدعی شده است که در تمام سالهای فعالیت خود نه وامی از بانک گرفته که ابربدهکار شود و نه بدهی مالیاتی یا بیمهای داشته است و پرداخت حقوق، بیمه و مالیات پرسنل خود را همواره به صورت منظم و کامل انجام میداده است.
زنجانی درباره پرونده قضایی خود نیز توضیحاتی ارائه داده است: «۶ ماه پیش از سررسید تفاهمنامه و تنها با تغییر دولت، بازداشت شدم. اتهام؟ پولی که به دلیل تحریمها مسدود شده بود و خارج از کنترل من قرار داشت.»
او در ادامه این ادعا نوشته است: «اگر چنین چیزی گناه است، آیا آقای فرزین نباید سه بار مجازت شود؟» زنجانی مدعی شده است که در دوره مدیریت فرزین دهها جاسوس مبادله شدند تا پول ایشان در کره آزاد شود. یک میلیارد دلار خسارت از محل تبدیل ارز به کشور وارد شد و ۶ میلیارد دلار به قطر منتقل و سپس مسدود شد که این انتقال با تایید فرزین انجام شده بود. زنجانی با اشاره به این ۶ میلیارد دلار نوشت: «معادل سه برابر رقمی که در پرونده من مطرح بود.»
او مدعی است که «تعریف و رابطه» تنها تفاوت میان فرزین و او بوده است. به گفته زنجانی من نه مافیایی داشتن و نه حمایت سیاسی. تسلیم سیستم قضایی شدم و سالها در انفرادی ماندم و از جیبم خسارت دادم.
زنجانی با اشاره به وضعیت اقتصادی امروز عنوان کرد که نابودی کسبوکار مردم با تعریف اشتباه ظاهراً اشکالی ندارد. او ادعا کرده که تمام شرکتهای زیرمجموعه هلدینگ داتوان ثبت شده، قانونی و شفاف هستند. زنجانی سکوت در برابر مدیریت بحرانزده اقتصادی امروز را نگرانکننده خواند.