مثبت نیوز – سعید مرتضوی بدون آزمون، پروانه وکالت در کانون وکلای دادگستری یزد را دریافت کرد!
فصل اول زندگی مرتضوی از تولد او در سال ۱۳۴۶ در تفت استان یزد آغاز میشود. آقای مرتضوی که پدر خود را از دست داده و مجبور به کار در نوجوانی شده بود، در سن ۱۹ سالگی با قبولی در دانشگاه علوم قضایی به تهران آمد و در آنجا حقوق خواند. دانشگاه علوم قضایی اینطور است که شما عملا بورسیه قوه قضاییه میشوید و آقای مرتضوی بعد از تحصیل در این دانشگاه به عنوان دادرس در دادگاه عمومی شهر بابک منصوب شد و تا ریاست دادگاه حقوقی این شهر پیش رفت.
مرتضوی ۲۷ ساله که به تهران میآید و ابتدا رئیس شعبه ۹ دادگاه عمومی تهران، سپس شعبه ۳۴ مجتمع قضایی کارکنان دولت و سپس شعبه ۱۴۱۰ دادگاه مطبوعات میشود. او در این سمت اخیر در اردیبهشت ۱۳۷۹ حکم توقیف دهها نشریه که مربوط به جناح اصلاحطلب بودند را صادر کرد.
دوره سوم زندگی آقای مرتضوی از سال ۱۳۸۲ آغاز شد که او در این دوره مسئولیت دادستانی عمومی و انقلاب تهران را به عهده گرفت. آغاز اجرای طرح موسوم به امنیت اخلاقی و امنیت اجتماعی با کلیدواژههای معروف گشت ارشاد و مقابله با اراذل و اوباش مربوط به این دوره است. همچنین ماجرای خانم زهرا کاظمی در این دوره به وجود آمد. او یک عکاس ایرانی – کانادایی بود که به اتهام عکاسی از محوطه بیرونی زندان اوین بازداشت شد و در بازداشت جان باخت. این واقعه باعث قطع روابط ایران و کانادا شد. در سال ۱۳۸۸ و بعد از انتخابات آن سال نیز حوادث بازداشتگاه کهریزک اتفاق افتاد که در آن دستکم سه نفر کشته شدند.
ماجرای کهریزک باعث آغاز دوره چهارم زندگی او شد. مرتضوی از سمت دادستانی برکنار شد و برای مدتی معاون دادستان کل کشور شد ولی یک سال بعد از سمت قضایی خود تعلیق شد.
دوره پنجم زندگی او در دولت احمدینژاد آغاز شد. مرتضوی در دی ماه ۱۳۸۸ رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز شد و در اسفند سال ۱۳۹۰ رئیس سازمان تامین اجتماعی شد که با مخالفت نمایندگان وقت مجلس به استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجامید و واقعه یکشنبه سیاه و مجادله احمدینژاد و لاریجانی و پخش فیلم برادر رئیس سابق مجلس را به وجود آورد.
تقریبا در کل دهه ۹۰ او مسئولیتی نداشت و در اواخر این دوره برای حدود ۱۴ ماه بابت پرونده کهریزک به زندان هم رفت اما در آن پرونده از برخی اتهامات تبرئه شد و برخی از مجازاتهایش نیز با عفو یا آزادی مشروط اجرا نشد یا کمتر از حد مقرر در رای اجرا شد.
در اظهارنظری شگفتانه محمدحسین جعفری، رئیس کانون وکلای یزد گفت:
ایشان سلب صلاحیت قضایی نشده و در تاریخ ۱ شهریور ۱۴۰۳، با سمت معاون دادستان کل کشور بازنشسته شده است! از سویی ایشان گواهی فقدان سوءپیشینه کیفری را به کانون ارائه کرده است!