مثبت نیوز – طی روزهای اخیر ابهامهای بزرگی در مورد فعالیت پلتفرمهای خرید و فروش آنلاین طلا مطرح شده است که بخش زیادی از آنها به شائبه خالیفروشی برمیگردد.
طبق آخرین آمار، تاکنون ۲۶۱ مجوز برای پلتفرمهای فروش آنلاین طلا صادر شده که ۱۹۰ مورد آن مربوط به سال ۱۴۰۳ است. این حجم از علاقه شرکتهای جدید و قدیمی به فروش طلا، باعث شده تا این سوال مهم مطرح شود که آیا واقعا طلایی که فروخته میشود وجود فیزیکی دارد؟
پلیس با نگرانی که درخصوص احتمال خالیفروشی و متضرر شدن مردم داشت، با پیگیری ویژه و اخذ دستور قضایی، حدود 1.5 تن طلا (1500 کیلوگرم) را از پلتفرمهای فروش آنلاین طلا دریافت و آن را به عنوان وثیقه فعالیت این شرکتها در اختیار بانکهای عامل (کارگشایی و ملت) قرار داده است.
تا روزهای اخیر در فروشگاه کافه بازار به 2 میلیون و 118 هزار نصب نرمافزار و در فروشگاه مایکت نیز به یک میلیون و 918 هزار نصب نرمافزار میرسد. طبق این دادهها، پلتفرم میلی با یک میلیون نصب در کافه بازار و 900 هزار نصب در مایکت، بیشترین تعداد نصب اپلیکیشن را در بین پلتفرمهای فروش آنلاین طلای آبشده داشته است. پس از آن پلتفرم طلاسی با 200 هزار و 300 هزار نصب در کافه بازار و مایکت دوم است. پلتفرم صراف و طلاین هر کدام با 200 هزار نصب در هر دو فروشگاه در جایگاه بعدی قرار دارند. گلدیکا با 200 هزار نصب در کافه بازار و 90 هزار در مایکت، هم پس از آنها قرار داشته و والگلد، داریک؛ زرپاد و ملی گلد با تعداد نصب 50 هزار کاربر در کافه بازار و 60 هزار، 47 هزار، 39 هزار و 29 هزار نصب در مایکت به ترتیب بیشترین کاربران را دارند. بازار و تکنوگلد نیز پس از این پلتفرمها هستند. همچنین اطلاعات نصب و تعداد کاربران برخی از پلتفرمها نیز در فروشگاههای کافه بازار و مایکت یافت نشد.
مصطفی اکرمی، مدیرعامل پلتفرم میلی اخیرا درخصوص رفتار سرمایهگذاری کاربران این پلتفرم میگوید ۲ میلیون کاربری در پلتفرم میلی ثبتنام کردهاند که یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از آنان تراکنش داشتهاند و بیش از ۹۵ درصد آنها تمایلی به دریافت طلا ندارند و ترجیح میدهند طلا نزد میلی باقی بماند.