مثبت نیوز – اولین و بزرگترین شرکت سرمایهگذاری جسورانه ایرانی در بهار سال ۱۳۹۱ توسط سید سعید رحمانی خضری تاسیس و به سرعت به غول فناوری اطلاعات ایران تبدیل شد.
سرآوا، در سال ۱۳۹۱ در «دیجیکالا» و کمی بعد در «کافه بازار» سرمایهگذاری کرد و در سال ۱۳۹۲، «دیوار» شروع به فعالیت کرد.
یک سال بعد، سرآوا اولین سرمایه خارجی خود را به مبلغ ۱۰ میلیون دلار در ازای انتقال کمتر از ۱۰ درصد از سهام خود به شرکت سوئدی پامگرنت، جذب کرد و پس از این سرمایهگذاری ارزشش به ۱۰۰ میلیون دلار رسیده است.
سرآوا دوباره در دی ماه ۱۳۹۴، ۲۰۰ میلیون دلار سرمایه خارجی دیگر هم جذب کرد و ارزش خود را به ۴۶۵ میلیون دلار رساند. حالا ۴۵ درصد از سرمایه سرآوا خارجی و ۵۵ درصد ایرانی بود.
یک سال بعد، سرآوا روی فیدیبو به عنوان یکی از دو کتابخوان الکترونیکی کشور نیز سرمایهگذاری کرد و در پاییز ۱۳۹۶ یک محیط کار اشتراکی معروف به نام کارخانه نوآوری آزادی را هم افتتاح کرد
تا اینکه ناگهان خبر آمد «عماد شرقی» معاون بینالملل این هلدینگ هنگام خروج از ایران دستگیر شده است. شرقی تا سال 1402 در ایران زندانی بود و در معامله ۵ زندانی آمریکایی در برابر ۶ میلیارد دلار پول بلوکه شده ایران در کره جنوبی، آزاد شد.
در میانه آذر ۱۳۹۶ با ۹۰ میلیارد تومان هلدینگ توشا را خرید. مالک دو برند مهم در حوزه سفر و اقامت در ایران. «علی بابا» و «جاباما». روند سرمایهگذاریهای سرآوا با سرمایهگذاری در «الوپیک» هم ادامه پیدا کرد.
سعید رحمانی، موسس سرآوا به دلیل فشارهایی مدتی ایران را ترک کرد.
اردیبهشت ۱۳۹۷ گروهی با حمله شبانه به این شرکت دست به تخریب دفتر سرآوا زدهاند.
تیر ۹۸ خبر آمد که سرآوا تخفیفان، سایت ارایه تخفیف خرید کالا و خدمات را با نتبرگ از هلدینگ ایرانیان ادغام کرد و همین اتفاق برای چیلوری و ریحون هم افتاد که هر دو در زمینه توزیع غذا فعال بودند.
آخرین چیزی که از سرآوا باقی مانده شرکتی به نام «همآوا» است که کارخانه نوآوری آزادی را در اختیار دارد که البته آن هم اجاره است.