مثبت نیوز – در دوران کوتاه وزارت حجت عبدالملکی بر وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاونت مهدی مسکنی، محمد شیخ حسینی یک شبه و بدون حتی یک روز سابقه معاونت، از مدیریت شعب استان تهران به مدیرعاملی بانک توسعه تعاون رسید.
این انتصاب تعجب همگان و علیالخصوص همکارانش در این بانک دولتی شد، به نحویکه آقای عباس نجفی و امیر هوشنگ عصارزاده اعضا هیات مدیره وقت بانک به نشانه اعتراض کنارهگیری کردند.
کمی بعد تمامی اعضای هیات عامل و مدیران باتجربه بانک همچون شیخ زاده، معادی، ذوالفقاری، احمدی، اسدی، ارجمند، طهمورثی، ایارده، فنایی، بندری، تاجیک و سلیمی، به دلایلی عجیب جابهجا و یا به اجبار بازنشسته شدند.
مدیرعامل جدید برای پر کردن جای مدیران باتجربه بانکی، دستورالعمل انتصابات بانک و بخشنامههای سازمان اداری و استخدامی کشوری را نادیده گرفت و چهرههایی را که هیچ سابقه بانکی نداشتند از اداره تعاون، وزارت کشور، هلال احمر و دانشگاه لرستان به بانک توسعه تعاون منتقل کرد.
محمد شیخ حسینی به دلیل داشتن تحصیلات غیرمرتبط (او دارای مدرک تحصیلی مهندسی کشاورزی است)، فاقد صلاحیت کافی برای تصدی مدیریت بانک بود و در نتیجه به ده ماه بدون داشتن مجوز بانک مرکزی، به صورت سرپرست در این بانک مدیریت کرد. او پس از سه بار مردود شدن در فیلترهای بانک مرکزی، با لابی گسترده عبدالملکی و مسکنی توانست مجوز صلاحیت حرفهای خود را از بانک مرکزی دریافت کند
اسناد نشان میدهد با دستور محمد شیخ حسینی به عنوان مدیرعامل بانک، از طریق شرکت خدمات و پشتیبانی توسعه تعاون چیزی حدود ۱۱۲ میلیارد ریال در سه ماهه پایان سال ۱۴۰۲ «بن خرید» اقلامی نظیر آجیل، رستوران، لباس و هدایای تبلیغاتی از محل حقوق و مزایای کارکنان شرکتی به افراد مدنظر شیخ حسینی داده شده است.
آنطور که شواهد نشام میدهد ابهامات پرونده مدیرعامل بانک توسعه تعاون، محدود به مسائل مالی نیست؛ او با مدرک مهندسی کشاورزی، مولف کتابهای تخصصی در حوزه پولی و بانکی است. اسفند ۱۴۰۲ از کتابی تحت عنوان «الزامات و مقررات احتیاطی در بانکها و موسسات اعتباری» نوشته محمد شیخ حسینی، صیاد رحمانپور و حمید فلاحتی رونمایی شده است.