مثبت نیوز – اثری از وینسنت ونگوگ در حراج ساتبیز 2025 به فروش گذاشته شد.
مارینا پیکاسو، نوه پسری پابلو پیکاسو صاحب این اثر بود.
تابلو “زنی با شال سفید در جنگل” رگز در هیچ نمایشگاهی نبود، هیچ فهرست معتبری آن را ثبت نکرده، چشم هیچ هنرشناسی به آن نیفتاده بود. حالا، پس از دههها خاموشی در حراج ساتبیز نیویورک، با کف قیمت هفتصد هزار دلار، سرانجام با رقم 952 هزار و 500 دلار به یک خریدار ناشناس فروخته شد.
این تابلو بیش از یکصد و چهل سال در دسترس نبود.
مارینا این اثر ونگوگ را در سال 1987 از طریق یکی از دوستانش، یان کروگیر، دلال هنری سوئیسی از یک ایرانی مقیم تهران خریداری کرده است.
عبدالعلی فرمانفرمائیان صاحب اصلی تابلوی ونگوگ بوده، که سال 1970 آن را در یکی از سفرهای خود به آمریکا از گالری نودلر خریداری میکند.
اگرچه عبدالعلی فرمانفرمائیان که اولینبار این اثر را خریداری کرد، در تاریخ ۱۳ بهمن ۱۳۵۱ بر اثر سقوط بهمن در حین اسکی در شمشک درگذشت، اما تابلو در خاندان باقی ماند تا هفده سال در مالکیت این خانواده ماند.
خاندان فرمانفرمائیان، از خاندانهای صاحبنام ایرانی در دوران سلسله قاجار بودند. مردان این خاندان که هرکدام نسبتی با شاه یا ولیعهدهای قاجاری داشتند به فرمانفرما معروف و خاندانی مجزا اما پرنفوذ به شمار میرفتند. حسینعلی فرمانفرمائیان پسر پنجم فتحعلیشاه قاجار از بدر جهان که 36 سال حکومت فارس را در اختیار داشت و یکی از مدعیان تاج و تخت بعد از پدر بود، از جمله اولینهای این خاندان است. فیروز میرزا نصرتالدوله، فرزند شانزدهم عباس میرزا نایبالسلطنه ولیعهد و نایب والی آذربایجان یکی دیگر از بزرگان خاندان در دوران قاجار است. عبدالحسین میرزا فرمانفرمائیان، پسر فیروز میرزا، رئیس انستیتو پاستور ایران نسل بعدی این سلسله بود که بخش قابل توجهی از خاندان فرمانفرمائیان از نوادگان او هستند.
عبدالحسین میرزا، شش پسر داشت. کوچکترین پسر او، عبدالعلی فرمانفرمائیان بود. او فارغالتحصیل دانشگاه آکسفورد در رشته تلفیقی پی.پی.ای (فلسفه، سیاست و اقتصاد) بود و پس از پایان تحصیل و بازگشت به ایران، نخستین پالایشگاه خصوصی نفت ایران، پالایشگاه نفت پارس را راهاندازی کرد.