مثبت نیوز – یک سیاستمدار ایرانیتبار در آلمان با گرایش سیاسی سوالبرانگیزش، نامزد صدراعظمی آلمان شده است.
زهرا واگنکنشت، زن 56 سالهای که از 19 سالگی به عنوان یک چپگرای سفت و سخت فعالیت سیاسی داشته، از یک سال پیش حزبی با نام خودش پایهگذاری کرد.
اکثر رسانههای فارسیزبان نام او را زهرا یا سارا مینویسند اما آلمانیها او را زارا صدا میکنند. مادرش آلمانی و پدرش ایرانی بوده اما آنچنان علاقهای به صحبت کردن درباره پدرش ندارد. تنها چیزی که میدانیم این است که وقتی سه ساله بوده، پدرش ناگهان آنها را ترک کرده و به ایران رفته و دیگر برنگشته است.
زارا پس از رفتن پدرش در روستایی در مرز آلمان و فرانسه به همراه مادربزرگ و پدربزرگش زندگی کرد و حالا به جز چند کلمه ساده نمیتواند فارسی صحبت کند.
او دیپلمش را در برلین گرفت و سپس در رشته فلسفه و ادبیات مدرن آلمانی تحصیل کرد و موضوع پایاننامهاش تفسیر کارل مارکس از فریدریش هگل بود. وقتی 19 ساله بود وارد سیاست و فعالیتهای حزبی با گرایش چپ شد. ابتدا به عضویت حزب سوسیالیسم دموکراتیک درآمد، در سال 2004 وارد پارلمان اروپا و پنج سال بعد به عنوان عضو حزب چپها وارد پارلمان آلمان شد. واگنکنشت به مدت چهارسال رئیس فراکسیون چپها بود اما رفتهرفته مواضعش نسبت به همحزبیهای خودش تغییر کرد.
او از مصاحبههای تلویزیونی استقبال میکند و لباسهای گرانقیمت میپوشد که بسیاری آن را در تعارض با گرایش سیاسیاش میدانستند. جنجالیترین موضع سیاسی او مخالفت با مهاجرپذیری در آلمان است. او در سال ۲۰۱۵ از تصمیم آنگلا مرکل، صدراعظم وقت برای پذیرش صدها هزار پناهجو بهویژه از خاورمیانه بهشدت انتقاد کرد، در حالیکه بسیاری از همحزبیهایش با او همنظر نبودند. او هنوز هم همین نگاه را به موضوع مهاجران دارد که به افکار راستگرایان افراطی شباهت بیشتری دارد.
واگنکنشت همچنین بارها گفته، باید کمک نظامی آلمان به اوکراین قطع شود و با ولادیمیر پوتین درباره آتشبس مذاکره کنند. او معتقد است این نظر او کاملا ضدجنگ است.
او بعد از کشته شدن برخی از کارکنان یکی از نهادهای بینالمللی در غزه، خواستار تحریم تسلیحاتی علیه اسرائیل و توقف ارسال سلاح و تجهیزات از برلین به تلآویو شد.
مواضع سیاسی او رسانهها و کارشناسان آلمانی را هم گیج کرده و بسیاری او را به عنوان یک پوپولیست معرفی میکنند.
در مجموع، واگنکنشت با ادغام سیاستهای اقتصادی چپ و رویکردهای فرهنگی راستگرایانه، بهویژه در زمینه مخالفت با مهاجران، به همان اندازه که موافقان پرشماری دارد، مخالفان زیادی هم برای خود ساخته است.