مثبت نیوز – سال ۱۳۷۵ چهار کارآفرین ایرانی به نامهای حسین شریفزاده، محمد شیرخان، مهدی شریف و محمد قنادی شرکت «پردیس صنعت سیاره سبز» را با هدف اولیهی تولید و عرضهی محصولات سازگار با محیطزیست تأسیس کردند. سال ۱۳۷۶، این شرکت فعالیت خود را به حوزهی گستردهتر فناوری اطلاعات سوق داد و نام تجاری «گرین» را برای زیرمجموعهی جدید فعالیتهای خود انتخاب کرد.
در ابتدا کیسهای ATX گرین، با طراحی پیشرفتهتر و فضای داخلی بهینهشده، توجه کاربران حرفهای و فروشندگان کامپیوتر را به خود جلب کردند.
این شرکت تا سال ۸۵، به تولید پاورهایی با توان ۷۸۰ رسید و بهتدریج تا سال ۱۳۸۸ موفق به تولید پاورهای ۱۰۳۰ وات شد.
سال ۱۳۸۴، گرین با اتخاذ یک رویکرد جدید، پاورهای خود را بهعنوان محصولی مستقل از کیس عرضه کرد، حرکتی که منجر به افزایش گزینههای انتخاب برای کاربران شد. در ادامه سال ۱۳۸۵ نیز این شرکت با حذف توان غیرواقعی (Peak Power) از مشخصات پاورهای خود، بهعنوان یکی از اولین برندهای ایرانی، استاندارد شفافتری را در صنعت منابع تغذیه اعمال کرد.
سال ۱۳۸۵، گرین گام مهم دیگری هم در توسعهی سبد محصولات خود برداشت و وارد عرصهی تولید سیستمهای خنککنندهی پردازنده شد.
سال ۱۳۸۷ این شرکت اولین ایرکولر حرفهای خود «Tuniq Tower» را به بازار عرضه کرد.
با ورود به دههی ۹۰، گرین برنامهی جامعی برای تنوعبخشی به محصولات خود تدوین کرده بود.
کی از شاخصترین دستاوردهای فنی گرین، تولید پاورهای مبتنیبر تکنولوژی DC-DC بود. این شرکت بهعنوان تنها تولیدکننده و عرضهکنندهی ایرانیِ پاور با این تکنولوژی پیشرفته در توانهای بین ۳۳۰ تا ۵۸۰ وات، جایگاه ویژهای در صنعت کامپیوتر کشور پیدا کرد.
گام بعدی گرین، ورود به بازار لوازم جانبی بود. عرضهی کیبورد و ماوس با برند گرین، تجربهی جدیدی برای شرکت بود که به درک متفاوتی از سلیقهی کاربران و الگوهای مصرف نیاز داشت و نتیجهی تلاش تیم طراحی، رضایتبخش بهنظر میرسید.
اما گرین هم مانند هر شرکت دیگری، در مسیر آزمونوخطا طعم شکست را تجربه کرد؛ برای مثال این شرکت سعی کرد وارد بازار تبلتها شود: در آن زمان آیپد اپل سهم عمدهی بازار جهان را در دست داشت و سامسونگ نیز با گلکسیتب در پی جذب کاربران بیشتری بود. اغلب جوانان بهدنبال تبلتی بودند که هم قیمت بهصرفهای داشته باشد و هم کارایی مطلوبی ارائه دهد.
گرین سه سال روی پروژهی تبلت زمان گذاشت؛ ولی در نهایت به نتیجهی موردانتظار خود نرسید.
سال ۱۳۹۸، گرین از مرز تولید قطعات جداگانه فراتر رفت و عرضهی دو نوع سیستم کامپیوتری یکپارچه را آغاز کرد: All-in-One (AiO) و Part-in-One (PiO).
سال ۱۳۹۹، شرکت با تأسیس برند «گرین لاین» وارد حوزهی تولید چندراهی و محافظهای برق شد.
در همین مسیر بود که گرین نمایندگی رسمی MSI را در ایران در دست گرفت و بهمنظور ارائهی خدمات مناسب، مراکز پشتیبانی تخصصی را با حضور تکنسینهای آموزشدیده در شهرهای مختلف راهاندازی کرد.
همچنین همکاری با کوگار، فصل جدیدی در فعالیتهای گرین رقم زد. محصولات گیمینگ کوگار، از کیسهای حرفهای گرفته تا صندلیهای ارگونومیک و لوازم جانبی تخصصی، با استقبال گیمرهای ایرانی روبهرو شدند. همکاری با چنبرو نیز امکان ورود به بازار تخصصی سرورهای نیمهآماده را فراهم کرد.
در چشماندازی دیگر گرین گارانتی محصولات برندهای معتبری چون Lenovo، HP، Razer، BENQ، Ancer، Harman Kardon و JBL را نیز ارائه میدهد.
گرین از سال ۱۴۰۱ تولید پاورهای صنعتی تک خروجی را آغاز کرد.
اواخر سال ۱۴۰۲، گرین بهعنوان اولین شرکت ایرانی پاورهای مطابق با استاندارد ATX 3.1 را عرضه کرد.
در حال حاضر گرین با اطمینان به طراحی و کیفیت محصولات خود، برای پاورهای ردهبالای خود گارانتی ۱۳۰ ماهه (بیش از ۱۰ سال) ارائه میدهد؛ بالاترین مدتزمان گارانتی برای منابع تغذیه در بازار ایران.
سال ۱۴۰۳، گرین با ورود به حوزهی انرژیهای تجدیدپذیر، فصل جدیدی را در تاریخ خود آغاز کرد.
گرین پس از ربع قرن فعالیت، نهتنها به آرشیو خاطرات دیجیتال نسلی از ایرانیان تبدیل شده، بلکه تلاش میکند پرچم «استاندارد» را در بازاری برافراشته نگه دارد که هنوز هم تحت هجوم محصولات فیک و بیکیفیت قرار دارد؛ حالا بهنظر میرسد مهمترین اولویت شرکت نه رقابت با برندهای خارجی، بلکه دگردیسی از یک تولیدکنندهی قطعات کامپیوتری به بازیگری است که میخواهد در اکوسیستم پیچیدهتر فناوریهای آینده نقشآفرینی کند.