پیشینه اردستانی و سوخت‌رسانی به حواشی

مثبت نیوز – برای فهم ابعاد این شخص باید به سوابق و پیشینه عبدالرحیم سلیمانی اردستانی توجه کرد.

 

او پیش از این نیز بار‌ها به دلیل دیدگاه‌های متفاوت خود، در کانون توجه قرار گرفته است؛ دیدگاه‌هایی که نه تنها در حوزه تاریخ دینی، بلکه در عرصه سیاست خارجی و داخلی نیز با روایت‌های رسمی زاویه جدی دارد. سلیمانی اردستانی معتقد است مشروعیت حکومت‌ها تنها با اقبال مردم ممکن است و امامان، ولایت سیاسی از طرف خدا نداشتند؛ او در برخی گفت و گوهای رسانه‌ای خود به حکومت اسد و شعار «نابودی اسرائیل» هم انتقاد کرده است.

سابقه سیاسی اردستانی نیز وضعیت را ملتهب‌تر می‌کند؛ برچسب «روحانی منتقد حکومت» از زمان بازداشت در جریان اعتراضات سال ۱۳۸۸ بر روی سلیمانی خورده است.

در تیرماه ۱۴۰۳ دیدار نیوز گفت‌و‌گویی با عبدالرحیم‌سلیمانی اردستانی با موضوع “کنش امام حسین؛ عقلایی یا دستور خاص” در ایام محرم انجام داد و این گفت‌و‌گو بهانه‌ای شد تا جوادعلاءالمحدثین استاد دانشگاه نقدی به صحبت‌های سلیمانی اردستانی داشته باشد. جواد علاءالمحدثین عضو هیات علمی دانشگاه آزاد به نقد مبانی اسلام شناسی و شیعه شناسی سلیمانی اردستانی پرداخت و گفت: «قبل از اینکه امام شناسی ایشان نقص داشته باشد، در بیان خدا شناسی ایشان نقص وجود دارد. تعریف سلیمانی از امامت بسیار نازل است و به همین‌جهت نیز به اینجا می‌رسد که امام حسین ممکن است در کربلا خطا کرده باشد».

غالب تحلیل‌ها در فضای مجازی بر این نکته متفق‌القول بودند که سلیمانی اردستانی با وجود سابقه علمی، نتوانسته استدلال‌های خود را بر پایه اسناد قوی تاریخی بنا کند و بیشتر به استنتاج‌های عقلی تکیه کرده است.

همین پراکندگی و عدم انسجام در استدلال‌های اردستانی، منتقدانش را جسورتر کرده است. وقتی یک روحانی نتواند از دیدگاه‌های به اصطلاح شاذ خود دفاع محکم و مستندی ارائه دهد، این موضوع از نظر جریان فکری مقابل، نه یک «تفسیر» تاریخی بلکه یک «فتنه» یا «تشکیک بی‌اساس» تلقی می‌شود و توجیهی برای برخورد‌های خارج از عرف علمی فراهم میکند.

این احتمال وجود دارد که حواشی و برخورد‌های مستقیم با سلیمانی اردستانی ادامه پیدا کند و رسانه‌های رسمی و نزدیک به حاکمیت با برجسته کردن شکست او در مناظره، به دنبال سلب کامل اعتبار علمی و دینی وی باشند. روحانیونی با نقدهای بسیار کندتر از سلیمانی در چهار دهه اخیر هدف جریان‌ فکری غالب و تندرو قرار گرفته و در بسیاری از موارد خلع لباس شده اند. از  حسن آقامیری  گرفته تا  محمدتقی اکبرنژاد. بنابراین به نظر می رسد در روزهای آتی  نام سلیمانی اردستانی را بیشتر خواهید شنید.

مقالات مرتبط

مناظره آزاد نشان داد جامعه از اندیشه استقبال می‌کند

مثبت نیوز – پنج سال و ده روز بعد از مناظره حامد…

11 آذر 1404

حمله تندروهای سنتی به دفتر رهبری!+پاسخ بیت

رسانه بیت رهبری منتشر می‌شود درباره حواشی انتشار عکس دختر شهید، نیلوفر…

9 آذر 1404

بازرسی کیف دانش‌آموزان چطور به خشونت ختم شد؟

مثبت نیوز – سه‌شنبه هفته گذشته جست‌و‌جو برای پیدا کردن تلفن همراه…

4 آذر 1404

دیدگاهتان را بنویسید