والمارت از کل اقتصاد ایران بیشتر پول درمی‌آورد

مثبت نیوز – درآمد سالانه غول خرده‌فروشی آمریکایی، حالا از تولید ناخالص داخلی ایران بیشتر شده است.

 

والمارت، بزرگ‌ترین هیپرمارکت زنجیره ای جهان، در سال مالی ۲۰۲۵ بیش از ۶۸۱ میلیارد دلار  درآمد داشته، در حالی که تولید ناخالص داخلی ایران در سال ۲۰۲۴، طبق آخرین برآوردهای بانک جهانی، حدود ۴۳۷ میلیارد دلار  بوده است.

این یعنی یک شرکت خانوادگی که با فروش کالاهای ارزان‌قیمت، لجستیک هوشمند و خدمات مالی ترکیبی بزرگ شده، اکنون سالانه ۵۵ درصد بیشتر از کل اقتصاد ایران تولید ارزش می‌کند.

ایران با جمعیتی نزدیک به ۸۸ میلیون نفر و منابع طبیعی گسترده، همچنان اقتصادی دارد که در مقیاس جهانی کوچک و کم‌بازده به نظر می‌رسد. طبق آمارهای رسمی، تولید ناخالص داخلی سرانه ایران حدود ۵۰۰۰ دلار در سال است؛ عددی که در مقایسه با استانداردهای جهانی، پایین تلقی می‌شود. اگر این رقم را فقط بر پایه جمعیت شاغل کشور (حدود ۲۵ میلیون نفر) محاسبه کنیم، میانگین ارزش افزوده‌ای در حدود ۱۷ هزار و ۶۰۰ دلار به‌ازای هر نیروی شاغل به‌دست می‌آید.

در مقابل، شرکت والمارت با حدود ۲.۱ میلیون کارمند، در سال گذشته نزدیک به ۷۰۰ میلیارد دلار درآمد ثبت کرده که به‌طور متوسط چیزی در حدود ۳۳۰ هزار دلار به‌ازای هر کارمند است.

شاید برای شما هم جالب باشد که درآمد والمارت در مدت‌زمانی بین ۷ تا ۱۲ ساعت، تقریباً با بودجه یک‌ساله وزارتخانه‌هایی مانند آموزش و پرورش، بهداشت یا اقتصاد برابری می‌کند؛ بودجه‌ای که در سال ۱۴۰۳ بین ۲۸۰ تا ۴۵۰  هزار میلیارد تومان برآورد شده است. یعنی این شرکت خرده‌فروشی آمریکایی، در کمتر از نیمی از یک روز، بیش از کل بودجه سالانه هر یک از این وزارتخانه‌های کلیدی کشور درآمد کسب می‌کند.

شرکت والمارت در سال ۱۹۶۲ در آمریکا توسط سم والتون تأسیس شد. این شرکت در حال حاضر با بیش از ۱۰۵۰۰ شعبه در ۱۸ کشور دنیا، حدود ۲.۱ میلیون نیروی انسانی و ارتباط روزانه با صدها میلیون نفر، بزرگ‌ترین خرده‌فروشی دنیاست.

والمارت  سال‌هاست فقط یک فروشگاه خرده‌فروشی نیست. این شرکت به‌طور جدی در حوزه‌های مختلف فناوری وارد شده: از Walmart Pay و زیرساخت پرداخت موبایلی گرفته تا خدمات اعتباری، BNPL ، کارت‌های هدیه، بیمه، حتی خدمات سلامت. در واقع والمارت بدون آنکه ظاهراً یک بانک باشد، خودش را به‌صورت غول فین‌تکی جا زده که در بطن زندگی روزمره مردم آمریکاست.

mosbatnews

مقالات مرتبط

مازیار دوستدار مدیرعامل بزرگ‌ترین تولیدکننده انسولین در دنیا شد

مثبت نیوز – یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های داروسازی جهان یک فرد ایرانی‌…

۱۳ مرداد ۱۴۰۴

ضربه مهلک KTC به گروه انتخاب

مقبت نیوز – اختلال تلویزیون‌های اسنوا و دوو نه خطای فنی ساده…

۱۳ مرداد ۱۴۰۴

یارانه‌ پنهان آب ایران در کشورهای عربی!

مثبت نیوز – دولت با ارائه آب، انرژی و کود ارزان و…

۱۳ مرداد ۱۴۰۴

دیدگاهتان را بنویسید