مثبت نیوز – در سالن کنفرانس مایکروسافت، مردی با انرژی عجیبی روی صحنه میپرد، فریاد میزند و عرقریزان دستهایش را در هوا تکان میدهد: «Developers, Developers, Developers…» صدایش در سالن میپیچد و حضار بین خنده و تحیر دست میزنند. این مرد استیو بالمر است؛ شخصیتی با ثروتی افسانهای و رفتارهایی به همان اندازه عجیبوغریب.
این صحنهی بهیادماندنی در سال ۲۰۰۰ برای مدیرعامل سابق مایکروسافت صرفاً یک نمایش نبود، او میخواست تأکید کند که توسعهدهندگان نرمافزار، مهمترین عامل موفقیت مایکروسافت هستند.
بالمر را میتوان یکی از متناقضترین شخصیتهای دنیای فناوری دانست. او از یک سو مدیری بود که مایکروسافت را به شرکتی ساختاریافته تبدیل کرد و درآمد آن را از ۲۵ میلیارد دلار به بیش از ۷۰ میلیارد دلار رساند؛ اما از سوی دیگر با تمسخر آیفون و ازدستدادن بازار موبایل، یکی از بزرگترین فرصتهای تجاری قرن را از دست داد. او عاشق عددها و جداول اکسل بود، اما درعینحال با احساسات بیپرده و گاه خشناش شناخته میشد.
بااینحال داستان زندگی استیو بالمر روایت مردی است که در سایهی نابغهای به نام بیل گیتس قرار گرفت، اما توانست در مقام شریک تجاری و دوست، نقشی کلیدی در ساختن یکی از قدرتمندترین شرکتهای تاریخ داشته باشد. دوران حرفهای او ترکیبی از موفقیتهای خیرهکننده و شکستهای دردناک بود که شاید بیش از هر چیز، تصویری از پیچیدگیهای رهبری در عصر دیجیتال را به ما نشان میدهد.
آنچه بالمر در اولین روزهای کاری خود در مایکروسافت دید، محیطی دیوانهوار بود. شرکت بهسرعت رشد میکرد، اما ساختار سازمانی منسجمی نداشت. گیتس نابغهای فنی بود که ذهنش درگیر کدنویسی و توسعهی محصول بود، نه مدیریت روزمرهی شرکت.
دیدگاه تجاری بالمر به طرز شگفتآوری با نبوغ فنی گیتس تکمیل میشد. گیتس ایدههای فنی را مطرح میکرد، و بالمر راهی برای تبدیل آنها به کسبوکاری سودآور پیدا میکرد.
آگوست ۲۰۱۳، بالمر پس از جلسات طولانی با هیئتمدیره رسماً اعلام کرد طی ۱۲ ماه آینده از سمت خود در مایکروسافت کنارهگیری خواهد کرد. این تصمیم باعث افزایش ۷٫۵ درصدی ارزش سهام مایکروسافت در یک روز شد؛ واکنشی که نشان میداد سرمایهگذاران خواهان تغییر رهبری شرکت بودند.
۴ فوریه ۲۰۱۴، ساتیا نادلا، مدیر بخش ابری مایکروسافت، بهعنوان مدیرعامل جدید معرفی شد و بالمر پس از ۳۴ سال خدمت، مایکروسافت را ترک کرد.
روز خداحافظی او رویدادی بزرگ با حضور هزاران کارمند شرکت برگزار شد. وقتی بالمر روی سن رفت، جو سالن پر از احساسات متناقض بود. او با شور و هیجان خاص خودش، مثل همیشه فریاد زد: «مایکروسافت همیشه بهترین شرکت دنیا خواهد بود!»
اما ناگهان، چهرهی او تغییر کرد، صدایش لرزید و بهسختی جلوی اشکهایش را گرفت. چند ثانیه سکوت کرد و بعد گفت: «من مایکروسافت را با تمام وجودم دوست دارم. اینجا خانهی من بود و شما خانوادهی من هستید.»
تنها چند ماه پس از ترک مایکروسافت، بالمر بار دیگر با گامی بزرگی توجه رسانهها را به خود جلب کرد. آگوست ۲۰۱۴، او تیم بسکتبال لسآنجلس کلیپرز را با مبلغ باورنکردنی ۲ میلیارد دلار خریداری کرد که رکوردی برای گرانترین معامله در تاریخ NBA در آن زمان بهشمار میرفت.
و میلیونها دلار روی زیرساختهای تیم سرمایهگذاری کرد، مربیان و بازیکنان جدید به خدمت گرفت و تلاش کرد کلیپرز را از سایه تیم قدرتمندتر شهر، لسآنجلس لیکرز، خارج کند.
او همچنین در سال ۲۰۱۹ قصد خود را برای ساخت استادیوم اختصاصی کلیپرز در اینگلوود کالیفرنیا اعلام کرد؛ پروژهای که Intuit Dome نام گرفت و هزینه آن بیش از ۱٫۸ میلیارد دلار تخمین زده میشد.
در سال ۲۰۱۷، بالمر، با هدف شفافسازی دادههای دولتی برای عموم مردم، سازمان غیرانتفاعی «USAFacts» را تأسیس کرد. این پروژه از تجربه بالمر در تحلیل دادهها و علاقهاش به آمار و ارقام نشأت گرفته بود و در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا نیز تلاش داشت منبع موثقی برای تشخیص اطلاعات نادرست فراهم کند.
اوایل ماه مارس سال ۲۰۲۵ استیو بالمر مطابق ایندکس بلومبرگ با ثروتی در حدود ۱۳۳ میلیارد دلار بهعنوان دهمین فرد ثروتمند جهان شناخته شد.