مثبت نیوز – در روزگاری که طنز به ابزار قدرتمندی برای بازتاب مسائل اجتماعی بدل شده، ساخت سریالهایی با محوریت طنز اجتماعی اهمیت دوچندانی یافته است.
«قهوه پدری» سریالی که به قلم امیر برادران و کارگردانی مهران مدیری ساخته شده، با ادعای نقد اجتماعی و ایجاد خنده در میان مشکلات روزمره، روی آنتن شبکه نمایش خانگی رفته است.
این سریال با داستانی میان ورشکستگی اقتصادی، بیثباتی اجتماعی و تلاش برای نجات یک خانواده در حال فروپاشی، در مرز باریکی بین طنز و تراژدی گام برمیدارد.
مهران مدیری تلاش کرده است با ارجاعهای طنز به تاریخ سینما، از جمله آثار ماندگاری چون آثار چارلی چاپلین، عمق بیشتری به داستان ببخشد.
«قهوه پدری» سعی دارد با انتقاد از وضع موجود، همه چیز را به چالش بکشد. گویا قصد مهران مدیری این بوده که همه را نقد کند؛ از مدیر و مسئول گرفته تا خود مردم. اینکه بسیاری از مشکلات اقتصادی، فرهنگی و حتی کتاب نخواندن ما تقصیر خودمان است و بخش مهمی از فقر و نداشتن پیشرفت در زندگی تقصیر بخل و تنگنظری اطرافیانمان.
ما با آدمهای خودخواهی طرفیم که مثلا یک خانواده مهربان و منسجم هستند که به رسم و رسوم خانواده احترام میگذارند و برایش ارزش زیادی قائلاند؛ اما نهایتا به خودشان اهمیت میدهند. تنها شخص واقعا فداکار ماجرا مادر خانواده است.
سریال «قهوه پدری» داستان یک خانواده فرهنگی و شریف را روایت میکند که در یک بزنگاه اقتصادی، شرف خود را از دست داده و دست به کارهای خلاف میزنند. سریال، تأثیر شرایط بد اقتصادی و سیاستگذاریهای نادرست دولتی بر زندگی خانوادههای ایرانی را نشان میدهد که خودشان هم کم بیتقصیر نیستند. کمدی این اثر، با کمک مشکلات خانواده جهانگیر شکل گرفته و کمدی کاملا سیاه است
مهران مدیری سعی داشته بازگشتی به سبک و سیاق کلاسیک طنز داشته باشد.