مثبت نیوز – شیرین عابدی، عکاس مستند ایرانی-آلمانی، وقتی اوایل این ماه جایزه انجمن عکاسان آلمان را دریافت کرد، در سخنرانی خود خواستار آزادی فلسطین شد اما حالا اعضای این انجمن از او میخواهند که حرفش را پس بگیرد! آنها ادعا میکنند که سخنرانی عابدی «ضد اسرائیلی» و متعصبانه بوده است. با این حال او حرفش را پس نگرفته و پای شعار «فلسطین را آزاد کنید» مانده است.
انجمن عکاسان آلمان که یک سازمان غیرانتفاعی برای حمایت از این قشر است، اوایل این ماه جوایزی را به برترین عکاسان سال از جمله شیرین عابدی اهدا کرد. عابدی در این مراسم برای پروژه پیشنهادی خود که تاثیرات اقتصادی-اجتماعی قاچاق و غارت اشیای تاریخی جنوب غربی آسیا را بررسی میکند، یک جایزه ویژه 500 یورویی دریافت کرد. او بعد از دریافت جایزهاش به مدت یک دقیقه سخنرانی کرد و جملاتش را با شعار فلسطین را آزاد کنید به پایان رساند.
عابدی که هنگام این سخنرانی یک چفیه به گردن انداخته بود و یک سنجاق هندوانه به سر داشت گفت: «اگر برای خواندن تاریخ و فهمیدن استعمار تنبل هستید، فقط به فلسطین و رژیم صهیونیستی آپارتاید اسرائیل نگاه کنید که در فلسطین در حال نسل کشی است. مقاومت کنید و به آموزش خود ادامه دهید.» چند روز بعد نامهای فرستادند و درخواست کردند تا به خاطر حرفهایش عذرخواهی کند.
آن ها همچنین این عکاس ایرانی را به تبلیغات سیاسی متهم کردند. در این نامه آمده: «شاید کسی باید به تو اطلاع میداد که انجمن عکاسان آلمان متعلق به همه علاقمندان است؛ و بله. همچنین متعلق به اسرائیلیها. انجمن ما نمیخواهد برای تعصبها و خرافات مورد سواستفاده قرار بگیرد.» در ادامه این نامه آمده: «به عنوان یک جامعه آلمانی، ما برای به رسمیت شناختن اسرائیل وظیفه خاصی داریم.
ما اینجا به دست تو مورد آزار قرار گرفتیم.» این انتقادات در حالی است که پروژهای که عابدی برای آن جایزه دریافت کرده، مسئله استعمار و درست همانچیزی را که فلسطین تجربه میکند به تصویر کشیده است. عابدی در واکنش به این ماجرا گفت که پروژهاش را از آخرین سفرش به جنوب ایران و بازدید از مناطقی که به دست باستان شناسان فرانسوی در قرن 19 و 20 حفاری شده الهام گرفته است.
او همچنین اعلام کرد به خاطر ارسال تسلیحات آلمان به اسرائیل و سواستفاده از مالیات دهندگان درباره خشونت اسرائیل در غزه و کرانه باختری صحبت کرده است. شیرین عابدی در مصاحبه با یک رسانه انگلیسی با اشاره به اینکه نگران سرنوشت صنعت عکاسی مستند و خبری است گفت: «اگر ما درباره نقض حقوق بشر و جامعهای که میسازیم صحبت نکنیم، پس چه کسی صحبت کند؟ این ما هستیم که داستان بصری جوامع را بازگو میکنیم.»