مثبت نیوز – بنیاد دفاع از دموکراسیها، FDD اندیشکدهای آمریکایی است که پس از حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ با هدف ادعایی ترویج دموکراسی و مبارزه با تروریسم تأسیس شد، اما ریشههای آن بهآوریل ۲۰۰۱ و مؤسسهای به نام EMET با هدف بهبود تصویر اسرائیل در آمریکا بازمیگردد.
این بنیاد که مدعی غیرحزبی بودن و تمرکز بر سیاست خارجی و امنیت ملی است، نقش مهمی در طراحی و ترویج تحریمها علیه ایران ایفا کرده و به دلیل فعالیتهایش از سوی ایران تحریم شده است. FDD توسط گروهی از ثروتمندان یهودی آمریکایی با روابط نزدیک به رژیم صهیونیستی و حزب لیکود اسرائیل تأسیس شد. اسناد فاششده در سال ۲۰۱۱ نشان میدهد حامیان اصلی آن شامل برنارد مارکوس (مؤسس هومدیپو)، پل سینگر (مدیر صندوق سرمایهگذاری)، شلدون ادلسون (مالک کازینو و حامی ایپک)، لئونارد آبرامسون و مایکل اشتاینهارت هستند. این افراد که از حامیان سرسخت اسرائیل هستند، مبالغ کلانی به FDD اهدا کردهاند؛ برای مثال، مارکوس بین سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۱ حدود 10.7 میلیون دلار و ادلسون در سال ۲۰۱۱ حداقل 1.5 میلیون دلار به این بنیاد کمک کردند. این حمایتها با مواضع FDD در حمایت از مداخله نظامی آمریکا در خاورمیانه و سیاستهای سختگیرانه علیه ایران همراستاست. FDD یکی از فعالترین مؤسسات آمریکایی در پیگیری فروپاشی جمهوری اسلامی ایران است و موضوعاتی چون تحریمها، برنامه هستهای، موشکها، حقوق بشر، اقتصاد ایران، حزبالله و نفوذ ایران در آمریکای لاتین را هدف قرار داده است. FDD نفوذ قابلتوجهی در سیاستگذاری آمریکا دارد. پس از ترور شهید سلیمانی، مارک دوبوویتز این اقدام را تحسین کرد و حضور ریچارد گلدبرگ، مشاور ارشد FDD، در شورای امنیت ملی آمریکا نشاندهنده ارتباط نزدیک این بنیاد با دولت ترامپ بود. گلدبرگ حتی در زمان حضور در شورای امنیت ملی، از FDD حقوق دریافت میکرد.
سعید قاسمینژاد، مشاور ارشد امور ایران و اقتصاد مالی در بنیاد دفاع از دموکراسیها، FDD یکی از چهرههای کلیدی این اندیشکده آمریکایی است که در طراحی و ترویج سیاستهای تحریمی علیه ایران نقش فعالی دارد. او در مقالهای که در وبسایت FDD منتشر شده، پیشنهاد تحریم شرکتهای خودروسازی ایرانخودرو و سایپا را مطرح کرده است که حدود ۹۰ درصد بازار خودروی ایران را در اختیار دارند. قاسمینژاد با اشاره به وابستگی این صنعت به قطعات وارداتی، استدلال میکند که تحریم این شرکتها میتواند ایران را مجبور به استفاده از ذخایر ارزی برای واردات خودرو کند که به اقتصاد کشور آسیب میزند. او همچنین مدعی ارتباط نزدیک این خودروسازان با نهادهای نظامی ایران شده و تحریم آنها را گامی در راستای سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ توصیف کرده است. علاوه بر صنعت خودروسازی، قاسمینژاد پیشنهادهای دیگری برای تشدید تحریمها علیه ایران ارائه داده است. او خواستار تحریم سازمان اقتصادی رضوی (بازوی تجاری آستان قدس رضوی)، بورس اوراق بهادار تهران و شرکتهای مرتبط با آن شده و پیشنهاد کرده است که سازمان بورس و اوراق بهادار ایران (SEO) نیز هدف تحریم قرار گیرد، زیرا این نهاد بر بورس انرژی و بورس کالای ایران نظارت دارد. او همچنین بر تحریم صنعت پتروشیمی ایران تأکید کرده و معتقد است که با وجود تحریمهای موجود، ردیابی محصولات پتروشیمی دشوار است. برای رفع این مشکل، او سه راهکار پیشنهاد داده: شناسایی صریح شرکتهای فعال در این صنعت، ممنوعیت صادرات فناوری و خدمات مرتبط با پتروشیمی به ایران و ممنوعیت سرمایهگذاری در این بخش. قاسمینژاد در مقالهای مشترک با مارک دوبوویتز، مدیر FDD، در می۲۰۱۹ به دولت آمریکا هشدار داد که سازوکار اینستکس میتواند راهبرد تحریمی آمریکا را تضعیف کند. او با متهم کردن بانک مرکزی ایران به تأمین مالی فعالیتهای غیرقانونی، به وزارت خزانهداری آمریکا توصیه کرد که ریسک همکاری با اینستکس را به طرفهای اروپایی گوشزد کند. چنین پیشنهاداتی به تحریم ۱۸ بانک ایرانی منجر شد. کسانی که حداکثریترین تحریمها علیه ایران را طراحی و ترویج کردهاند، اکنون رو به ایده تقابل نظامی آوردهاند تا تلویحاً اعتراف کرده باشند تحریمها آنقدر در تحقق اهداف ضد ایرانی کارایی کافی را نداشتهاند.
بهنام بن طالبلو که کارشناسی ارشد خود را در رشته روابط بینالملل از دانشگاه شیکاگو و مدرک کارشناسی خود را در رشته امور بینالملل و مطالعات خاورمیانه از دانشکده امور بینالملل الیوت دانشگاه جورج واشنگتن دریافت کرده است، مدیر ارشد برنامه ایران در بنیاد دفاع از دموکراسیها (FDD) است. او همچنین بهعنوان پژوهشگر ارشد در زمینه مسائل امنیتی و سیاسی ایران فعالیت میکند. طالبلو بیش از یک دهه در برنامه ایران FDD نقش داشته و در جایگاههایی چون پژوهشگر ارشد، پژوهشگر و تحلیلگر ارشد ایران کار کرده است. پیش از پیوستن به FDD، او در یک اندیشکده کنترل تسلیحات در واشنگتن روی مسائل مرتبط با منع اشاعه تسلیحات کار میکرد. طالبلو با بهرهگیری از تخصص موضوعی و مهارتهای زبانی بومی خود در زبان فارسی، طیف گستردهای از موضوعات مرتبط با ایران را در سطح منطقهای و عملکردی دنبال میکند، از جمله منع اشاعه هستهای، موشکهای بالستیک و پهپادها، تحریمها، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و گروههای مقاومت، سیاست خارجی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران و سیاست داخلی ایران. او بهطور مکرر برای ارائه گزارش به روزنامهنگاران، کارکنان کنگره، دیپلماتها، نظامیان، دانشگاهیان و مخاطبان سیاستگذاری در واشنگتن، سراسر ایالات متحده و جهان دعوت میشود. طالبلو همچنین در کمیتههای مختلف کنگره ایالات متحده، پارلمان کانادا و مجلس عوام بریتانیا علیه ایران صحبت کرده است.