دیپلماسی رستورانی

مثبت نیو – انتشار تصاویری از سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان از یک رستوران و در حال غذا خوردن بعد از جلسات سیاسی‌اش حسابی مورد توجه قرار گرفت.

 

این تصاویر از هیئت ایرانی نیز به تصاویر قبلی سنجاق شود تا پیام رسانه‌ای دو مرحله‌ای از سوی ایران به رسانه‌های منطقه و معارضین سلفی مخابره شود. با اینکه دیپلماسی رستورانی دومین‌بار است که از سوی عراقچی دنبال می‌شود و پیش از این هم در یک رستوران مصری در قاهره حاضر شده ‌بود، اما حضور او در سوریه و درست میانه تهدیدهای تروریست‌های سوری و پیشروی‌های آن‌ها می‌تواند پیام‌های رسانه‌ای متعددی داشته باشد.

حضور عراقچی در مرکز شهر دمشق و در کنار مردم عادی به‌خوبی بیانگر این است که با وجود تمام بازی‌های رسانه‌ای و حتی اخبار جعلی که از این کشور مخابره می‌شود، اوضاع در سوریه هنوز غیر‌عادی نشده و کنترل اوضاع به دست تروریست‌ها نیفتاده ‌است و رجزهای رسانه‌ای چندان ارتباطی با واقعیت میدان ندارد.

عراقچی علاوه بر دیدار با مقامات سیاسی این کشور در محافل عمومی ظاهر شد تا از نگرانی‌ها درباره سوریه بکاهد.

حضور آقای عراقچی و هیئت سیاسی همراهش در رستورانی برای صرف شام را می‌توان پیام دو مرحله‌ای ایران چه در عرصه سیاسی و چه در عرصه رسانه‌ای تلقی کرد. پیامی که در دو روز گذشته مقام ارشد دیپلماسی ایران به صدر اخبار سیاسی و حتی شبکه‌های اجتماعی تبدیل کرد نشان از اعتماد به نفس ایران برای مدیریت بحران‌های منطقه‌ای داشت.

این رفتار عراقچی به خوبی نشان‌دهنده تفاوت رفتاری ایران با رویکرد غربی در بحران‌های منطقه است و همچنین این تصاویر به‌خوبی می‌تواند پیام‌آور آرامش، صلح و بازگشت به زندگی عادی به افکار عمومی سوریه باشد.

تاکنون سیاستمداران مختلفی برای نشان دادن وضع عادی بین دو کشور و یا برای کنترل بحران‌های سیاسی از دیپلماسی‌های کافه رستورانی برای مقاصد مختلف بهره بردند. در سال 2015 جان کری زمانی که برای کاهش محدودیت‌ها بین آمریکا و کوبا وارد این کشور شد، سری به کافه‌ها و رستوران‌های این شهر زد و با مردم محلی گفت‌وگو کرد.
جان اف‌کندی نیز  در جریان سفرش به آلمان‌غربی به بازدید از مکان‌های عمومی این شهر رفت و سخنرانی مشهوری انجام داد که یک جمله آن بسیار مشهور شد؛ «من برلینی هستم.»
«ترزا می» نخست‌وزیر سابق بریتانیا نیز در ژانویه 2018 بعد از آنکه انگلستان از اتحادیه اروپا بیرون آمد، امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه را به یک رستوران در لندن دعوت کرد تا پیش‌ روی رسانه‌ها رابطه بین دو کشور را بسیار دوستانه و انسانی نشان دهد.
باراک اوباما، رئیس‌جمهور اسبق آمریکا نیز وقتی سال‌ 2016 همراه با آنتونی بوردین، سرآشپز مشهور آمریکایی به ویتنام سفر کرد به یک رستوران محلی رفت و غذای محلی ویتنامی سفارش داد تا به ایجاد ارتباط نزدیک بین دو کشور و دو ملتی که پیش از این روابط بحرانی با یکدیگر داشتند، کمک کنند.
پیش از این نیز خود آقای عراقچی در سفری به مصر در یک رستوران مصری به نام «ابوطارق» حاضر شد و غذای مشهور مصری‌ها به نام «کشری» را امتحان کرد. او بعد از آن در توییترش هم درباره این غذا و طعم دلپذیر آن نوشت و به مخاطبان خود این غذا را توصیه کرد. اقدام رسانه‌ای که در شبکه‌های اجتماعی بسیار دیده شد و آن را می‌توان در راستای تقویت دیپلماسی عمومی عنوان کرد. تصویر رسانه‌ای که می‌تواند رابطه بین دو کشور را دوستانه و نزدیک جلوه دهد و حتی به ارتباطات میان دو کشور و ایجاد حس دوستی بین آن‌ها کمک کند.
اگرچه جنس رابطه مردم ایران با سوریه از جنس روابط آمریکا با ویتنام نیست و هیچ‌گاه رابطه بین دو کشور به سمت تخاصم نرفته ‌است، اما نشان دادن تصاویر غیررسمی از سوی مقامات رسمی و حضور میان مردم محلی همواره می‌تواند به‌خصوص در دوران بحران و بزنگاه‌های سیاسی ادامه‌دهنده و تکمیل‌کننده تعاملات و تصمیمات سیاسی بین دو کشور باشد و به همبستگی و نزدیک شدن دو کشور کمک کند.

mosbatnews

دیدگاهتان را بنویسید

مثبت نیوز

حامی بخش خصوصی و هنرمندان است.

تازه‌ترین خبرها

۱۳۹۰ - تمامی حقوق این تحریریه آنلاین برای پایگاه مثبت نیوز محفوظ می باشد و کپی برداری از محتوا مجاز نمی باشد.