مثبت نیوز – جمیله علمالهدی برای قدردانی از مردم و مسئولان عراقی بهدلیل برگزاری مراسمهای بزرگداشت شهید رئیسی و همچنین تقویت روابط فرهنگی و اجتماعی بین دو کشور به این سفر رفته است.
البته بخش اول نشان از رواداری و آداب و سنت ایرانی دارد. اما بخش دوم، کمی عجیب بهنظر میرسد. اغلب اوقات تیمهای دیپلماتیک یا سیاستمدارانی که دارای سمتی رسمی و مرتبط هستند، به سفرهای منطقهای و فرامنطقهای میروند.
دیدار اخیر جمیله علمالهدی فقط به گفتوگو و ملاقات با شاناز ابراهیم احمد، همسر رئیسجمهور خلاصه نشد. او با عبداللطیف رشید، رئیسجمهور عراق هم دیدار کرد و هر دو طرف از گفتوگو با یکدیگر ابراز خشنودی کردهاند.
بهنظر میرسد که رئیسجمهور عراق، در اقدامی که به معنای دوستی دیرینه میان ایران و عراق است، برای دیدار با همسر رئیسجمهور فقید ایران آستین بالازده و احتمالا او را به کاخ ریاستجمهوری در بغداد دعوت کرده است. چنین مراوداتی البته که سابقه چندانی در پنج دهه گذشته نداشته و همسران روسای جمهور، مراودات خود را پس از پایان ریاستجمهوری همسرانشان، با مقامات دیگر کشورها یا همسران آنها در بیشترین حالت به ارسال نامههایی با مفاهیم انساندوستانه محدود کرده بودند.
جمیله علمالهدی، متولد سال 1344 و 59 ساله و دختر سیداحمد علمالهدی امام جمعه مشهد است. او در 18 سالگی با ابراهیم رئیسی ازدواج کرد و همزمان تحصیلاتش را تا مقطع دکترای فلسفه تعلیم و تربیت از دانشگاه تربیت مدرسه ادامه داد.
تا کمتر از 10 روز قبل، علمالهدی در شورایعالی انقلاب فرهنگی، سرپرست ستاد تعلیم و تربیت بود و دبیری این ستاد را هم برعهده داشت. اما روز هشتم بهمنماه دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی با صدور حکمی سیدجلال موسویخطیر را بهعنوان جایگزین جمیله علمالهدی منصوب کرد. البته او کماکان عضو هیات امنای سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور است و این سمت را از مرداد 1403 و بعد از رویکار آمدن دولت چهاردهم کسب کرده. در همان زمان البته انتقادات فراوانی از انتصاب او در سازمان سنجش شنیده شد.
او از سال 1400 تا اردیبهشت 1403، تلاش کرد تا در اغلب سفرهای خارجی شهید ابراهیم رئیسی او را همراهی کند، او حتی در شهریورماه سال 1402 به نیویورک سفر کرد. دیدار با تعدادی از همسران سفرای مقیم و دیدار با رئیس کلیساهای نیویورک از جمله برنامههای همسر ابراهیم رئیسی به شمار میرفت. علمالهدی در اقدامی که بهندرت مشابهش را به خاطر داریم، با سه رسانه آمریکایی شامل شبکههایی چون ایبیسی نیوز، رادیو ملی آمریکا (انپیآر) و نشریه نیوزویک مصاحبه کرد.
او سابقه دانشیاری در دانشگاه شهید بهشتی را دارد و کتابی تحتعنوان نظریه اسلامی تعلیم و تربیت نوشته است.