دانشگاه شریف از پس نسخه اولیه و آزمایشی هوش مصنوعی بر نیامد

مثبت نیوز – اواخر سال  1403 «نسخه اولیه سکوی ملی هوش مصنوعی» با حضور حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رونمایی شد.

 

سکویی که افشین آغاز به کار آن را به معنی عضو شدن در باشگاه جهانی هوش مصنوعی اعلام کرد.

بعد از رونمایی سکو به نظر می‌رسد هنوز کشور راه زیادی تا رسیدن به نقطه مطلوب دارد.

اگرچه مسئولان معاونت علمی در همان مراسم اعلام کردند قرار است تا 3 ماه آینده تست‌های مختلفی روی این سکو انجام شود تا از این طریق، سکو برای تست نهایی در تیرماه آماده شود اما حواشی ایجادشده به حدی پررنگ شد که عملاً این اقدام معاونت علمی را به حاشیه برد و نحوه رونمایی سکوی ملی و ویژگی‌های مطرح‌شده مورد انتقادات جدی فعالان و متخصصان این حوزه قرار گرفت.

مهرماه سال گذشته بود که تیمی از اساتید برجسته دانشگاه صنعتی شریف با همکاری جمعی از متخصصان کار روی راه‌اندازی یک سکو را شروع کردند و نسخه دموی آن را 5 بهمن‌ماه و همزمان با نمایشگاه پیشگامان پیشرفت با حضور مقام‌معظم‌رهبری ارائه کردند.

معاون علمی رئیس‌جمهور در همان رویداد وعده داد که نسخه اولیه سکو اسفندماه در دسترس قرار گرفته و برنامه بعدی معاونت هم افتتاح مرکز پردازش سریع تا اردیبهشت‌ماه 1404 خواهد بود.

نسخه اولیه سکوی ملی در 25 اسفندماه سال گذشته رونمایی شد.

در سکویی که قرار است از آن به‌عنوان زیرساخت اولیه و مورد نیاز برای تحلیل داده‌ها برای توسعه این حوزه با کاربرد‌های مختلف استفاده شود، از مدل‌های متن باز هوش مصنوعی استفاده شده است. تیم سازنده آن 390 میلیون توکن را برای توسعه این سکو مورد بررسی قرار دادند و به گفته محمدرضا ربیعی، رئیس پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات پیشرفته دانشگاه صنعتی شریف امکان افزودن مدل زبانی بزرگ جدید به سکو مانند DeepSeek به اجزای دیگر سکو را هم باید از جمله ویژگی آن دانست.

حسین اسدی، مدیر مرکز پردازش سریع و نماینده دانشگاه در طرح سکوی ملی هوش مصنوعی ایران نیز در این مراسم از مشارکت نزدیک به 200 نفر نیروی انسانی، شامل 150 پژوهشگر، توسعه‌دهنده، 13 دانشجوی دکترا و ارشد و 7 نفر از نیرو‌های پشتیبانی و اجرایی در این پروژه خبر داده است.

اما تنها چند ساعت بعد از رونمایی، سایت سکو از دسترس خارج شد تا در همان ابتدا شرایط برای انتقادات به سکو شکل بگیرد.

در حقیقت این رونمایی یک اقدام نمادین بوده نه یک اقدام علمی و فنی.

در مراسم رونمایی صرفاً یک اسکرین‌شات منتشر شده و تمام اطلاعات ما هم بر اساس همین اسکرین‌شات است.

واگذاری این پروژه به دانشگاه صنعتی شریف و عدم مشارکت بخش خصوصی و شرکت‌های فعال هوش مصنوعی دلیل اصلی این شکست است.

 

mosbatnews

مقالات مرتبط

رقابت تولیدکننده و پخش کننده

مثبت نیوز – روبیکا و ویستا مدیا را می‌توان موفق‌ دانست.  …

۲۵ فروردین ۱۴۰۴

واقعیت منابع انسانی در ایران

مثبت نیوز – ۱۵ میلیون و ۴۳۴ هزار نفر درطول هفته بیش…

۲۴ فروردین ۱۴۰۴

اتحاد ورساچه و پرادا

مثبت نیوز – پرادا کمپانی ورساچه را با قیمت حدود 1.5 میلیارد…

۲۳ فروردین ۱۴۰۴

دیدگاهتان را بنویسید