مثبت نیوز – تعداد برخی از آثار موجود در این سکوها از تعداد سیدی و دیویدیهای خاکخورده در انبار خانوادههای ایرانی هم کمتر است.
وضعیتی که حاصلش اینکه فقط 22 پلتفرم پخش فیلم و سریال اسمشان در دسترس است.
از بین این سکوها، 5 پلتفرم «تابش»، «کایا فیلم»، «سانمووی»، «نگاکن» و «فیلمتیویتی» حتی نامشان هم در صفحات اینترنت پیدا نمیشود. اوضاع البته برای باقی پلتفرمها هم چندان چنگی به دل نمیزند. در بین 17 سکوی دیگر، 6 سکو کمتر از 50 اثر را در خود جای دادهاند. بهعنوان مثال پلتفرم «هلال چنل» تنها برای پخش فیلم «رستاخیز» مجوز گرفته یا پلتفرم «استارنت» تنها سریال «قهوه تلخ» و 5 انیمیشن خارجی را روی سایت خود بارگذاری کرده است. از میان 17 سکوی باقیمانده تنها دو پلتفرم آثاری دارند که پخش اختصاصیشان است. سکوی «راشا فیلم» دو اثر کوتاه و یک مستند را به میدان آورده و «سینماهمراه» هم یک فیلم سینمایی را که سال ساخت آن به حدود 4 سال قبل برمیگردد را در محتوای اختصاصی خود قرار داده است. با یک نگاه سرتاسری به وضعیت این پلتفرمها تنها یک توصیف برای کارکرد این سکوها در نظر میآید و آن هم تولید انبوه بسترهایی برای آرشیو جمع کردن است. مثالش پلتفرم سرایافیلم است. این سکو تنها یک فیلم ایرانی دارد. جالبتر از تکفیلمه بودن این پلتفرم نام همان تکفیلم است. پلتفرم سرایافیلم تنها به گذاشتن «شکارچی شنبه» اکتفا کرده است؛ اثری که طی سالهای اخیر دوشادوش آثاری چون مختارنامه پای ثابت مناسبتهای مربوط در تلویزیون است. این اوضاع در باقی پلتفرمها هم چندان فرقی ندارد. در این بین نکته جالب توجه اینجاست که ساترا در اقدامی جالب برای حمایت از پلتفرمهای نمایش خانگی اجازه دسترسی به آرشیو 10 و 20 سال گذشته خود را داده تا آنها هم بتوانند از مخاطب شبکههایی چون آیفیلم بینصیب نباشند.
در بین این 17 پلتفرم، 11 مورد تعداد فیلمهای ایرانیشان از تعداد انگشتان دو دست تجاوز نمیکند. اوضاع در سریال عجیبتر است و 8 پلتفرم عدد صفر را مقابل تعداد سریالهای ایرانی خود میبینند و عملا به پیشنهاد ساترا برای پخش آثاری چون مدار صفردرجه دست رد زدند. یکی از این پلتفرمها «اسپرلوسفیلم» است. اسپرلوسفیلم سر جمع 10 فیلم سینمایی ایرانی را روی پلتفرم خود بارگذاری کرده است که سال ساخت جدیدترین فیلم بارگذاریشده، 1401 است. البته نقطه ابهام اسپرلوسفیلم تعداد فیلم یا سال ساخت آخرین فیلم بارگذاریشده در این پلتفرم نیست، نکته اصلی آن دقیقا به نامی برمیگردد که مقابل نام مالک در نماد الکترونیکی این پلتفرم آمده. مالک اسپرلوسفیلم یعنی شرکت تجارتگستران اسپرلوس در سوابق خود از صادرات زعفران و آجیل شب عید برای ایرانیان خارج از کشور گرفته تا واردات غذای حیوانات خانگی به داخل کشور نام برده است.
پلتفرم نمایش خانگی شیدا با سرمایهگذاری بانک گردشگری و پلتفرم پادباکس با سرمایهگذاری بانک پاسارگاد وارد عرصهای شدند که تاکنون روی سایت خود محتوای اختصاصی تولید نکردهاند و مشخص نیست دلیل ورودشان به حراجی فیلمهای آرشیوی چیست و برای کدام بازاری سرمایه چند صد میلیاردی سپردهگذارانشان را وارد بازی سکوهای نمایش خانگی کردهاند.
ساترا مجوز پنج پلتفرم: «فرهنگ ایرانیان»، «ایما»، «مینیتونز»، «استادیوم» و «تماشای آنلاین برنامه کودک» هرا لغو کرده ولی ایما همچنان فعال است و خبر از ساخت دو اثر پربازیگر با نامهای کلنل به کارگردانی نیما جاویدی و کازینو تهران به کارگردانی حسین امیریدوماری داده؛ این سریالها با بازیگرانی چون پرویز پرستویی، بهنوش طباطبایی، علیرضا کمالی و مینا ساداتی در هاله ای از ابهام قرار دارند.