بزرگترین کنسولگری آمریکا در اربیل!

مثبت نیوز – مجموعه جدید کنسولگری آمریکا در اربیل مرکز اقلیم کردستان عراق افتتاح شد.

 ساخت این مرکز با مساحتی بالغ بر ۲۰۶هزار متر مربع، با بودجه‌ای ۸۰۰ میلیون دلاری از سال ۲۰۱۸ آغاز شده بود و روز ۳ دسامبر به طور رسمی آغاز به کار کرد. با توجه به این که سفارت آمریکا در بغداد هم بزرگ‌ترین مرکز دیپلماتیک آمریکا در جهان محسوب می‌شود، در حال حاضر عراق هر دو مرکز اول آمریکا را به خود اختصاص داده است.

با توجه به کاهش نیروهای نظامی آمریکا در عراق، در حال حاضر بزرگ‌ترین محل تجمع ارتش آمریکا در پایگاه الحریر واقع در اربیل است.

پس از حمله پهپادی شامگاه ۵ آذر به میدان گازی کورمور در استان سلیمانیه، مسرور بارزانی نخست‌وزیر و نچیروان بازرانی رئیس اقلیم کردستان، در بیانیه‌هایی جداگانه از ایالات متحده آمریکا و سایر همپیمانان بین‌المللی خواستند که با استقرار سامانه‌های پدافندی در این منطقه از زیرساخت‌های انرژی و غیرنظامی حفاظت کنند. درخواستی که ترامپ آن را رد نکرد.

ارتش عراق اکنون عملاً سامانه پدافند هوایی ندارد و اساسا در سراسر عراق، پدافند عملیاتی وجود ندارد. بنابراین اگر آمریکا بخواهد ضدهوایی در اقلیم کردستان عراق مستقر کند، بعید است صرفاً به درخواست اقلیم باشد.

 آمریکایی‌ها می‌خواهند سامانه پدافندی را در پایگاه الحریر مستقر کنند و این موضوع می‌تواند به سود اسرائیل هم باشد، چون اگر موشک‌هایی از ایران به سمت اسرائیل یا به سمت پایگاه‌های آمریکا در اقلیم یا حتی مناطق دیگری مثل جمهوری آذربایجان حرکت کنند، این سامانه می‌تواند نقش دفاعی ایفا کند.

نچیروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان در مراسم افتتاح این کنسولگری گفت: «ایالات متحده در تاریک‌ترین و سخت‌ترین دوران از اقلیم کردستان حمایت کرده و در سال‌های ۲۰۰۳ و ۲۰۱۴ در مبارزه با تروریسم در کنار ما ایستاده است. رابطه بین اقلیم کردستان و ایالات متحده بر اساس اقدام مشترک است.»

اما مهم‌تر از صحبت‌های بارزانی، صحبت‌های مطرح شده از سوی فواد حسین، وزیر خارجه عراق در دیدار با مایکل ریگاس معاون وزیر خارجه آمریکاست که پیش از حضور در اربیل به بغداد رفته بود. بر اساس بیانیه رسمی وزارت خارجه عراق، حسین در این دیدار «نزدیکی افتتاح کنسولگری آمریکا در اربیل و تقویت همکاری دیپلماتیک میان دو کشور را تحسین و بر لزوم بازگشایی کنسولگری آمریکا در بصره تاکید کرد.»

آمریکا سال ۱۳۹۷ کنسولگری خود در بصره را به دلیل آنچه تهدیدهای امنیتی از سوی ایران خواند، تعطیل کرده بود.

مقالات مرتبط

پیشینه اردستانی و سوخت‌رسانی به حواشی

مثبت نیوز – برای فهم ابعاد این شخص باید به سوابق و…

12 آذر 1404

مناظره آزاد نشان داد جامعه از اندیشه استقبال می‌کند

مثبت نیوز – پنج سال و ده روز بعد از مناظره حامد…

11 آذر 1404

حمله تندروهای سنتی به دفتر رهبری!+پاسخ بیت

رسانه بیت رهبری منتشر می‌شود درباره حواشی انتشار عکس دختر شهید، نیلوفر…

9 آذر 1404

دیدگاهتان را بنویسید