اگر تورم مهار نشود بعید است مردم بتوانند در سال 1406 نقدی خرید کنند

مثبت نیوز – فعالان اقتصادی بخش خصوصی اعتقاد دارند در 5 سال آینده یکی از روندهای روبه‌رشد اکوسیستم آنلاین؛ حوزه وام‌دهی خرد است.

 

حوزه‌ای که از آن با عنوان “لندتک” یاد می‌شود و روی ابرچالش تورم و کم شدن قدرت خرید مردم تمرکز کرده است.

وام‌دهی خرد حالا به یکی از ابزارها و خدمات در حال رشد در اکوسیستم استارتاپی ایران تبدیل شده است. ابزاری که کمک می‌کند کسب‌وکارهای مختلف آنلاین با وام دادن به کاربران، تقاضای خرید آنلاین را بیشتر و درنتیجه تجارت الکترونیک را پررونق‌تر بکند.

در سال ۱۴۰۲ از بستر لندتک‌ها بیست همت تسهیلات خرد ارائه شده است.

فروش آنلاین صنعت زیبایی در ایران باعث شده 7/5 همت منابع بانکی آزاد شود.

فقط ۳۰ درصد از مردم ایران دارای رتبه اعتباری هستند و ۷۰ درصد رتبه اعتباری ندارند و تا به حال از هیچ بانکی تسهیلات نگرفته‌اند. به گفته او ۷۰ درصد اعتبار لندتک‌ها به همین افراد فاقد رتبه اعتباری تعلق گرفته است.

برخی لندتک‌ها با نرخ ۴۶ تا ۵۷ درصد نرخ سود مؤثر تسهیلات ارائه می‌دهند.

۴۰ درصد یا چهار دهک از مردم کشور حتی توان خرید کالای بادوام کوچک را هم نداشته‌اند.

در دنیا حدود ۵ درصد از وام‌های سنتی توسط لندتک‌ها ارائه می‌شود، این آمار در ایران حدود یک درصد است.

چهار میلیارد تراکنش فروشگاهی در کشور ثبت می‌شود که 91/9 درصد از آنها در بازار آفلاین و ۸ درصد باقی‌مانده در حوزه آنلاین انجام می‌شود. این در حالی است که در اروپا ۷۰ تا ۷۵ درصد از تراکنش‌های مالی متعلق به حوزه آفلاین است.

mosbatnews

مقالات مرتبط

برندهای برتر کارفرمایی

مثبت نیوز – رویداد برترین برندهای کارفرمایی  ایران تنلنت  با کانسپت بازتاب…

۷ خرداد ۱۴۰۴

خروج مکس؛ ورود لیان کپیتال

مثبت نیوز – مکس هلدینگ اعلام کرد که پس از سه سال…

۴ خرداد ۱۴۰۴

فقط رویا

مثبت نیوز – پژمان نوزاد، سرمایه‌گذار شناخته‌شده ایرانی-آمریکایی و سهامدار Pear VC،…

۴ خرداد ۱۴۰۴

دیدگاهتان را بنویسید