از اخراج هلیا دوطاقی تا کم شدن بودجه دانشگاه

مثبت نیوز – هلیا دوطاقی، پژوهشگر ایرانی حقوق بین‌الملل، سال گذشته در دانشکده حقوق دانشگاه ییل مشغول به کار شد.

 

او که پیش‌تر در مقالات و سخنرانی‌هایش از حقوق فلسطینی‌ها دفاع کرده بود، در تصمیمی ناگهانی از دانشگاه تعلیق و به مرخصی اجباری فرستاده شد. حتی به او دستور داده شده که دیگر خود را وابسته به دانشگاه معرفی نکند.

مسئولان دانشگاه در توضیح این اقدام، به ادعاهایی اشاره کرده‌اند، مبنی بر اینکه دوطاقی با نهادهایی در ارتباط بوده که تحت تحریم‌های آمریکا قرار دارند. ظاهرا منظور آن‌ها گروه «صمیدون» است؛ یک گروه حامی فلسطین که سال گذشته وزارت خزانه‌داری آمریکا آن را به‌عنوان یک «خیریه صوری» معرفی کرد. این گروه همچنین متهم به تأمین مالی جبهه مردمی آزادی فلسطین شد که در آمریکا یک گروه «تروریستی» محسوب می‌شود.

تصمیم تعلیق این پژوهشگر مسلمان، تنها سه روز پس از آن گرفته شد که سایتی به نام Jewish Onliner (جوییش آنلاینر)، که یک رسانه اسرائیلی است، گزارشی درباره ارتباطات احتمالی دوطاقی با این گروه منتشر کرد.

هلیا دوطاقی 30 ساله، در گفت‌وگویی با رسانه‌ها گفت که «حامی پرشور حقوق فلسطینیان» است.

دانشگاه کلمبیا به‌تازگی ۴۰۰ میلیون دلار از بودجه فدرال خود را به همین دلیل از دست داده و دانشگاه ییل هم تحت بررسی است و ممکن است با کاهش بودجه مواجه شود. دوطاقی این اتفاق را بخشی از روند سرکوب صداهای منتقد می‌داند.

پایان‌نامه خانم دوطاقی درباره تاثیر تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا بر ایران بود. او بعد از دریافت مدرک دکترایش از دانشگاه کارلتون در اتاوا به دانشگاه ییل رفت تا معاونت یک پروژه را برعهده بگیرد. دکتر دوطاقی در اکتبر ۲۰۲۳، حدود یک هفته پیش از حمله حماس به اسرائیل، به این پروژه پیوست.

مقالات مرتبط

از ظهره‌وند اصرار از بقیه انکار

مثبت نیوز – ابوالفضل ظهره‌وند، نماینده مجلس اخیرا در اظهاراتی گفته که…

5 مهر 1404

از ۱۰۰ دقیقه خشم قذافی تا ۴ ساعت و نیم سخنرانی کاسترو

مثبت نیوز –  مجمع عمومی سازمان ملل متحد (UNGA) از نخستین نشست…

5 مهر 1404

حضور زادبر در شعام منتفی شد

مثبت نیوز – علی زادبر، گزینه پیشنهادی برای جانشینی فرشاد مهدی‌پور در…

2 مهر 1404

دیدگاهتان را بنویسید