افشای فعالیت‌های گسترده یک شبکه جاسوسی، جامعه اسراییل را در شوک و حیرت فرو برد

مثبت نیوز – در یکی از گسترده‌ترین و جنجالی‌ترین پرونده‌های جاسوسی که اسرائیل طی دهه‌های اخیر با آن مواجه شده است، ‌عزیز نیسانوف، مهاجر ۴۳ ساله از جمهوری آذربایجان، به عنوان رهبر شبکه‌ای ۷ نفره از جاسوسان داخلی، دستگیر و به جرایم امنیتی جدی متهم شد.

 

این گروه طی حدود ۲ سال بیش از ۶۰۰ مأموریت برای جمع‌آوری اطلاعات حساس انجام داده‌اند.

نیسانوف در صورت لو رفتن، یک سناریوی جعلی طراحی کرده بود که بر اساس آن اعضای شبکه خود را به عنوان راهنمایان گردشگری معرفی کند. براساس اطلاعات منتشر شده توسط شاباک و پلیس اسرائیل، عزیز نیسانوف در اواخر سال ۲۰۲۲ توسط فردی در جمهوری آذربایجان به استخدام درآمد. این فرد نیسانوف را با رابطی ترک‌تبار به نام «الخصان» مرتبط کرد که نقش واسطه میان این شبکه و دو مأمور موسوم به «الخان» و «اورخان» را بر عهده داشت.

اعضای شبکه هم شامل افراد مختلفی از طبقات اجتماعی حاشیه‌نشین بودند: الکساندر سادیکوف (۵۸ ساله) معاون نیسانوف، ییگال نیسان (۲۰ ساله) پسر نیسانوف که از ارتش فرار کرده بود، ویچسلاو گوشچین (۴۶ ساله) و یوگنی یوفه (۴۷ ساله) و دو نوجوان ۱۶ و ۱۷ ساله که به دلیل اینکه زیر سن قانونی هستند هویتشان فاش نشده است.

یکی از کار‌های این نوجوانان عکاسی از سالن غذاخوری پایگاه تیپ گولانی بود. همان مقری که در حمله پهپادی حزب‌الله چندین نظامی کشته و مجروح شدند.

این شبکه طی دو سال فعالیت خود حدود ۳۰۰ هزار دلار بابت مأموریت‌ها دریافت کرده. بخشی از این مبلغ به صورت رمزارز و بخشی هم توسط توریست‌های روس به صورت نقدی تحویل داده شده است.

 

مقالات مرتبط

بزرگترین کنسولگری آمریکا در اربیل!

مثبت نیوز – مجموعه جدید کنسولگری آمریکا در اربیل مرکز اقلیم کردستان…

16 آذر 1404

پیشینه اردستانی و سوخت‌رسانی به حواشی

مثبت نیوز – برای فهم ابعاد این شخص باید به سوابق و…

12 آذر 1404

مناظره آزاد نشان داد جامعه از اندیشه استقبال می‌کند

مثبت نیوز – پنج سال و ده روز بعد از مناظره حامد…

11 آذر 1404

دیدگاهتان را بنویسید